Készíts paleo kókuszjoghurtot házilag

Forrás: Shutterstock -
házilag kókusz tejérzékenység paleo tejallergia növényi joghurt kókuszjoghurt joghurt tejmentes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A natúr joghurt kiváló választás szinte bármilyen napszakban. Eheted gyümölcsökkel, zabpehellyel, használhatod sütemények alapjaként, vagy akár salátákhoz is. Ám a boltban kaphatók java része cukrozott, sőt, a tejérzékenyek számára abszolút tabunak számítanak. Most mutatunk egy szuper alternatívát.

Az alábbi recept segítségével bármilyen növényi alapú joghurtok el tudsz készíteni otthon, mi most a kókuszos verziót mutatjuk meg.

Kókuszjoghurt házilag

Hozzávalók:

  • 1 liter kókusztej
  • 1 csapott kávéskanál étkezési zselatin
  • 4 kapszula probiotikum
Paleo kókuszjoghurt Forrás: Shutterstock

Elkészítés:

A kókusztejet melegítsd pár percig 80–90 fokon – semmiképp se forrald fel! –, majd hűtsd vissza 40–50 fokosra.

Az étkezési zselatint oldd fel forró vízben, majd add a kókusztejhez. Folyamatos kevergetés mellett szórd bele a probiotikumot.

A „beoltott” kókusztejet töltsd át a már sterilizált befőttesüvegekbe, és helyezd az 50 fokos sütőbe 12–14 órára.

Hűtve akár azonnal is fogyasztható, de végleges ízét 1 hét alatt éri el. Hűtőben tartva akár 3–4 hétig is fogyasztható.

4 mostohán kezelt, ám rendkívül egészséges zöldség és gyümölcshttp://www.life.hu/ez-zsir/20190326-4-mostohan-kezelt-rendkivul-egeszseges-zoldseg-es-gyumolcs.htmlGyakran félünk nyitni az új felé, és ez akkor is igaz, ha az adott alapanyagok nem túl egzotikusak, sőt akár régóta részei a magyar gasztronómiának. Unod az almát és a paprikát? Hoztunk pár olyan alternatívát, amelyekkel felfrissítheted a hétköznap fogyasztott zöldségek és gyümölcsök listáját, ráadásul igen egyszerűen. Ez Zsír!OrigoCsempéssz több leveles zöldséget a napi étrendedbe az egészségedérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190304-egyel-tobb-leveles-zoldseget-finom-gyors-es-egeszseges.htmlSzinte hihetetlen, de van élet a rukkolán és a madársalátán kívül is. A leveles zöldségeket elsősorban nyersen, turmixként érdemes fogyasztani, de sokan vannak, akik nem kedvelik az így nyert egészséges leveket. Számukra megoldást jelenthet enyhe párolásuk és fűszerezésük. Ez Zsír!OrigoA "csak bedobok egy kávét" hozzáállástól eljutni az zabos reggeliighttp://www.life.hu/ez-zsir/20190226-a-csak-egy-kavetol-eljutni-az-egeszseges-zabos-reggeliig.htmlAzt olvastam, a testem és a lelkem is meg fogja hálálni, ha egyrészt reggelizem, másrészt pedig rostban és tápanyagokban gazdag, valamint hosszan felszívódó szénhidrátot tartalmazó ételt veszek magamhoz – jelentsen ez bármit is. Lelkem rajta, megtettem minden tőlem telhetőt. Ez Zsír!OrigoLeleplezzük a reggeli szerepét a fogyásban http://www.life.hu/ez-zsir/20190212-leleplezzuk-a-reggeli-szerepet-a-fogyokuraban-fogyasban.htmlA dietetikusok évek óta azt hangoztatják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, főként, ha az ember célja a fogyás. Állítják, hogy ezzel az étkezéssel megelőzhető többek között, hogy a nap folyamán „szemetet” együnk. Nos, a Men's Health oldalán megjelent tanulmány ezt most megcáfolni látszik. Ez Zsír!OrigoZsírosak, olajosak, mégis szuper egészségesek http://www.life.hu/ez-zsir/20181203-zsirosak-olajosak-megis-szuper-egeszseges-etelek.htmlAz olajoktól és a zsíroktól minden fogyókúrázó és alakformáló próbál tartózkodni. Fontos azonban megérteni, hogy a jótékony zsírok nélkül nem lehetünk egészségesek. A következőkben mutatunk pár olyan forrást, amelyek bár igen gazdagok az előbb felsoroltakban, mégis szinte elengedhetetlenek, hogy szervezetünk megfelelően tudjon működni. Ez Zsír!OrigoMeghan nemcsak Harry herceg szívére, de az egészségére is nagy hatással vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190122-meghan-markle-megvaltoztatta-harry-herceg-taplalkozasat-etkezesi-szokasait.htmlAmikor két ember összeköti az életét, természetes, hogy hatnak egymás addigi életvitelére, és bizonyos dolgokban kompromisszumot kötnek. A brit királyi családban azonban a változtatások jóval nehezebben megvalósíthatók, ám Sussex hercegnéjének ez is sorra sikerül. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.