90 kilót adott le – egy durva baleset döbbentette rá, hogy életmódot kell váltania

fogyás életmódváltás jojó-effektus edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kyle Brown-Latham legrosszabb időszakában 185 kiló volt. Egy súlyos balesetnek kellett történnie, hogy rájöjjön: változtatnia kell az életén. A baleset okozta fájdalmak az egész életmódváltását végigkísérték, de ennek ellenére is kitartott, és elérte a célját. Ismerd meg Kyle történetét!
  • Évekig a jojóeffektus fogságában élt.

„Mindig is imádtam enni. Habár többször próbáltam fogyókúrázni, a vége mindig az lett, hogy többet szedtem vissza, mint amennyit sikerült leadni. Amikor találkoztam a későbbi férjemmel, együtt hódoltunk az ételek iránti szenvedélyünknek. Gyorséttermekbe jártunk, és rengeteg édességet fogyasztottunk. Habár ő közben zöldségeket is evett, az én étrendem mindössze üres kalóriákkal volt tele.”

Kyle Brown Latham többször próbált fogyókúrázni, de a vége mindig az lett, hogy többet szedett vissza, mint amennyit sikerült leadnia Forrás: Instagram/the.vanity.bear
  • 2014-ben jött a mélypont, amikor egy balesetet követően ágyhoz kötött lett.

„A mélypont akkor jött el, amikor egy balesetben eltört a térdkalácsom, és súlyosan megsérült a hátam. Négy hónapig ágyhoz voltam kötve. Ebben az időszakban további 43 kilót szedtem fel az inaktivitásnak, stressznek, depressziónak és a gyógyszereknek köszönhetően, amelyek komolyan hatottak az anyagcserére is.”

  • Hiába tudott lábra állni, a mindennapi tevékenységek továbbra is kihívást jelentettek.

„Emlékszem, hogy a füvet nyírtam a hátsó kertben, és mennyire kimerített ez a kis kerti munka. Részben azért, mert a térdem és a hátam még mindig nem gyógyult meg teljesen, másrészt pedig a túlsúly komolyan rontott az egyébként sem jó állapotomon. Így a mindennapi tevékenységek is óriási kihívást jelentettek.”

  • Végre eljött a változás ideje.

„Az élet minden területén irányításmániás voltam. Érdekes módon egyedül azt az egy dolgot nem tudtam kontrollálni, hogy mit eszek, és milyen életmódot folytatok. Olyan rossz volt ráébredni erre, vissza akartam szerezni az irányítást az életem felett.”

Érezte, hogy eljött a változás ideje, vissza akarta szerezni az irányítást az élete felett Forrás: Instagram/the.vanity.bear
  • Az első lépés: az étrend megreformálása.

„Kerestem néhány kutatást a cukorfüggőségről, és sokkolóan hatottak rám a cikkekben olvasott adatok. Elhatároztam, hogy teljesen kiiaktatom a cukrot az életemből. Az első két hét nagyon durva volt, alig tudtam elterelni a figyelmemet a cukor iránti vágyódásról, aztán a szervezetem elkezdett alkalmazkodni az új helyzethez. A fogyás kezdeti szakaszában kizárólag az új étrendre összpontosítottam, muszáj volt leadnom pár kilót, hogy aztán sportolni is képes legyek.”

  • 27 kilót fogyott, amikor elkezdett edzeni.

„Az edzést alacsony intenzitású kardioedzéssel kezdtem, amit bírtak az ízületeim és átmozgatta az egész testemet. Fokozatosan haladtam, tudtam, hogy türelmesnek kell lennem a hosszú távú eredmény érdekében. Szépen lassan fokoztam az ellenállást és a sebességet, majd a súlyzókkal is megismerkedtem.”

  • A súlyvesztés során is problémát okoztak a 2014-es baleset következményei.

„Már halványultak a baleset emlékei, de a fájdalom sajnos megmaradt. A térdemmel kevesebbet szenvedtem, de az elcsavarodott gerincem miatti fájdalom az egész fogyási folyamatot végigkísérte. 2018 márciusában egy komoly izomgörcs állt a testembe, ami az egész jobb oldalamat érintette, és a következménye többek között egy rendkívül fájdalmas vérömleny lett. Kiderült, hogy mindennek az oka a balesetből származó, eddig fel nem ismert probléma volt, miszerint leszakadt a lapockaemelő izmom. Jelenleg is terápiára járok, hogy újra felépítsem és megerősítsem ezeket az izmaimat, tulajdonképpen az egész háti szakaszt, amivel stabilizálni tudom az elcsavarodott gerincem okozta problémákat is.”

Az edzést alacsony intenzitású kardioedzéssel kezdte, majd fokozta az ellenállást és a sebességet Forrás: Instagram/the.vanity.bear
  • Kyle a nehézségek ellenére is 90 kilót fogyott.

„Euforikus érzés volt, hogy képes voltam így megváltozni. Sokkal magabiztosabb lettem, végre újra jól éreztem magam a bőrömben. A hasamon bőreltávolító műtétre volt szükség a fogyás után, amivel ténylegesen visszakaptam a testemet.”

  • Két tanácsa van a kezdő életmódváltóknak.

„Az első és legfontosabb dolog, hogy higgy magadban. Ha őszintén hiszel, és erős vagy szellemileg, akkor nincs olyan dolog, amire ne lennél képes. A második dolog pedig az, hogy a fő cél mindig legyen háttérben, és csak az aktuális feladatra koncentrálj, lépésről lépésre, napról napra haladj. Nem egyszer adtam le 90 kilót, hanem 90-szer adtam le egy kilót.”

Minden, amit az SMR hengerről tudni kellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190408-smr-henger-mire-es-miert-jo.htmlAz SMR, azaz Self Myofascial Release henger egy önmasszírozó eszköz neve. Az SMR kiválóan használható a bemelegítés és a levezetés fázisaiban, illetve kifejezetten ajánlatos ülőmunkát végzőknek. Garantáljuk, hogy ha egyszer kipróbáltad, az egyik kedvenc eszközöd lesz. Használata nemcsak kellemes, de rengeteg pozitív hatással is bír. Ez Zsír!OrigoKét év alatt fogyott le a 242 kilós férfi: megváltozott az egész életehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190405-dustin-hall-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlMár a születési súlya sem volt átlagos, mindig is ő volt a „nagydarab srác”. Dustin Hallnak azonban volt akaratereje kilépni a skatulyából, amikor pedig elhatározta magát, végig is vitte az életmódváltást. Ismerd meg Dustin történetét! Ez Zsír!OrigoFalási rohamokkal küzdött, ma már imádja az életét az egykor 110 kilós lányhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190401-randi-vasquez-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlA 27 éves Randi Vasquez sokféle diétát kipróbált fiatalabb korában, de az evési rohamok mindig felülkerekedtek rajta. Az igazi változás és áttörés akkor jött, amikor 2015-ben megismerkedett a BBG módszerrel, amely óriási lendületet és motivációt adott neki. Ismerd meg a fiatal lány történetét! Ez Zsír!Origo5 + 1 ok, hogy mindennap smoothie-val indítsd a reggelthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190404-mindennap-smoothieval-inditsd-a-reggelt.htmlNemcsak egyszerűen és gyorsan elkészíthető a reggeli turmix, de rendkívül egészséges is. Íme, 5 + 1 ok, hogy miért indítsd minden egyes napodat smoothie-val! Ez Zsír!OrigoKalóriaégetés 10 perc alatt: ezt a gyakorlatsort próbáld ki!http://www.life.hu/ez-zsir/20190322-kaloriaegetes-10-perc-alatt-video.htmlHa te is sokat hallottad már, hogy 10 perce mindenkinek van mozogni, de eddig fogalmad sem volt róla, hogy mi férhet bele ennyi időbe, akkor most mutatjuk a megoldást, mától pedig neki is állhatsz a 10 perces edzéseknek. Hajrá! Ez Zsír!Origo5 tipikus hiba, amit a fogyókúrázók elkövetnekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190319-tipikus-hibak-amiket-sok-fogyokurazo-elkovet.htmlFogyókúrázóként rendkívül tudatosnak és jól informáltnak kell lenni, legyen szó az étkezésről vagy éppen az edzésről, ugyanis komoly problémákat is okozhat a nem megfelelő táplálkozás, illetve sérülésveszélyes lehet a rosszul kivitelezett edzés vagy a hirtelen terhelés. Ezúttal olyan szarvashibákat gyűjtöttünk össze a diétás étrend kapcsán, amelyeket feltétlenül el kell kerülni. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.