Cukkiniszusi: egy szuper zöldséges nassolnivaló

Forrás: Shutterstock -
cukkini sushi zöldség nassolnivaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Köretként, de önmagában, nassolnivalóként is készítheted ezt a cukkiniszusit. Akár egy jó film mellé is szuper ropogtatnivaló lesz. Próbáld ki! 

Hozzávalók: (12-14 darabhoz)

  • 2 közepes méretű cukkini
  • 12 dkg krémsajt
  • 1 lime
  • zöldfűszerek
  • fél répa
  • fél uborka
  • fél avokádó
  • 1 csésze csirkemelldarabka vagy tofu
  • szezámmag vagy chiamag
Cukkiniszusi Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

  • Mosd meg alaposan a cukkinit, vágd le a két végét. Zöldséghámozóval vágj belőle hosszú szeleteket. Az első néhány darab nagyon keskeny lesz, az nem fog most kelleni. A többit tedd egymásra duplán, mert egy szelet nagyon vékony lenne.
  • Lehetőleg házi krémsajtot vegyél, piacokon ezt be tudod szerezni. Keverj hozzá valamilyen zöldfűszert, például apróra vágott koriandert, és facsarj hozzá egy kevés lime-levet.
  • Közben készítsd elő a zöldségeket: vékony, hosszúkás szeletekre vágd fel őket.
  • A kiterített cukkinit kend be vékonyan a krémsajttal, majd jöhetnek rá szépen sorban a zöldségek, illetve a csirkemell, vagy a tofu, amit előzőleg akár le is piríthatsz. Tekerd fel a cukkinikat.
  • Állítsd őket egy tányérra, majd szórd meg őket szezámmaggal vagy chiamaggal.
184 kilóról fogyott le: így változott meg az életehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190218-184-kilorol-fogyott-le-angel-diaz-igy-valtozott-meg-az-elete.html31 évesen érte el legmagasabb súlyát Angel Diaz, egészen pontosan a 184 kilót. Fiatal édesapaként végül rádöbbent, hogy nem hagyhatja el magát ennyire, hiszen látni szeretné a gyerekeit felnőni. Ahogy meghozta a döntést, máris életmódváltásba kezdett. Ismerd meg Diaz történetét! Ez Zsír!Origo3 + 1 rossz szokás, amivel elrontod a fogyókúráthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190214-rossz-szokasok-amikkel-elrontod-a-fogyokurat.htmlSokan elkövetik azt a hibát, hogy mindenféle tájékozódás nélkül belevágnak egy tarthatatlan fogyókúrába, aztán néhány hét után jönnek is a nehézségek. Érdemes alaposan körbejárni a témát, és a legfőbb pontokat mindenképpen betartani. Íme, néhány szempont, amin könnyen elcsúszhat a fogyókúra! Ez Zsír!OrigoKalóriaégetésre fel! Ez a 10 perces kardió csodákat tesz a testeddelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190214-kaloriaegetesre-fel-ez-a-10-perces-kardio-csodakat-tesz-a-testeddel.htmlA kardió nemcsak az állóképességet fejleszti, de zsírt is éget. Rendkívül hatékony edzésmódszer, amely 10 perc alatt is jócskán megizzaszthat. Ha nem hiszed el, próbáld ki ezt a 10 perces edzéssort. Ez Zsír!Origo5 szabály, amit soha ne szegj meg, ha fogyni akarszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190206-ezeket-a-szabalyokat-soha-ne-szegd-meg-ha-fogyni-akarsz.htmlAki diétába kezd, bizony szembesülhet azzal, hogy valamiért nem működik a fogyás, nem úgy halad az életmódváltás, ahogy ő elvárná. Több hiba is csúszhat a dologba, de van néhány tényleg kőbe vésett szabály, amelyet soha nem szabad megszegni, ha komolyan gondoljuk a változást. Ez Zsír!Origo218 kilóról fogyott le a fiatal fiú: ma már kockás a hasa http://www.life.hu/ez-zsir/20190206-alejandro-porro-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlA 26 éves Alejandro Porro pizza- és videojáték-függő volt, bár nem gondolta, hogy ennyire rossz a helyzet, amíg rá nem állt egy mázsás mérlegre, ami 218 kilót mutatott. Ismerd meg Alejandro életmódváltásának történetét! Ez Zsír!OrigoMeleg smoothie-k hideg napokra: csokis és banános receptekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190130-meleg-smoothiek-hideg-napokra.htmlA smoothie-ról egy gyümölcsökben, zöldségekben gazdag, üdítő nyári ital jut eszünkbe, pedig a télies verziókat is érdemes kipróbálni. Indíthatjuk a napot egy csokis-zabos vagy egy banános-datolyás itallal, amely a megszokott smoothie-hoz hasonlóan egészséges, bővelkedik fontos tápanyagokban, és nagyon finom is. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.