218 kilóról fogyott le a fiatal fiú: ma már kockás a hasa

Forrás: Alejandro Porro -
fogyás életmódváltás edzés kockahas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 26 éves Alejandro Porro pizza- és videojáték-függő volt, bár nem gondolta, hogy ennyire rossz a helyzet, amíg rá nem állt egy mázsás mérlegre, ami 218 kilót mutatott. Ismerd meg Alejandro életmódváltásának történetét!

Alejandro két dolgot szeretett igazán, a pizzát, amit késő este is szívesen fogyasztott, és a videojátékokat, amik előtt hosszú órákat ült. "Egy átlagos fickónak gondoltam magam, nem gondoltam, hogy különösebb probléma van az életmódommal. Így arra sem számítottam, hogy milyen következményei lesznek. Fogalmam se volt róla, hogy ennyire rosszul élem a hétköznapjaimat. Egyszerűen csak szerettem leülni az Xbox elé egy óriás pizzával és egy 24-es Mountain Dew-val."

Alejandro Porro két dolgot szeretett igazán, a pizzát és a videojátékokat Forrás: Alejandro Porro

Alejandro akkor szembesült életvitele negatív hatásaival, amikor egy szállítmányozás során alkalma volt megméreckedni egy mázsáló mérlegen. Ekkor tudatosodott benne, hogy 218 kilóra hízott. "Annyira sokkoló volt ez a szám, szembesített vele, hogy valamit nagyon rosszul csinálok. Csak akkor döbbentem rá, hogy az elmúlt években konkrétan mérgeztem magam."

Az apró lépések is sokat számítottak Alejandro életmódváltásában. Már nemcsak pizzát evett, hanem grillezett húsokat és zöldségeket is. Az üdítőitalokkal bevitt felesleges kalóriákat teljesen elhagyta, ezután csak vizet ivott. Hamar jött az elhivatottság az edzés felé is, bár az elején azt is óriási lépésnek érezte, hogy beteszi a lábát egy edzőterembe, mivel szégyellte a súlyát. "Senki nem akar téged bámulni az edzőteremben – ez volt az első mentális dolog, amit le kellett küzdenem. De nem hagytam, hogy bármi is elterelje a figyelmemet. Kezdetben 3-4, majd már 6-7 alkalommal is elmentem az edzőterembe egy héten. Először nehéz volt kiismerni a sokféle gépet, de hamar éreztem a hatásukat."

Alejandro 120 kg-ot fogyott, és ma már egészségesen él Forrás: Alejandro Porro

"Vettem otthonra egy digitális mérleget, ami 180 kilóig mér. Amikor először ráálltam, 179,9 kilót mutatott, ami szuper érzés volt, hiszen már benne voltam a mérlegelhető keretben. Ez már közel 40 kiló fogyás volt, hihetetlen motivációt adott." Alejandro ma már 97 kiló, 120 kilót adott le, és jobban érzi magát, mint valaha: egészséges, sportos, és megnőtt az önbizalma. A bőreltávolító műtéten ugyan még nem esett át, de a kockák a hasán már így is látszódnak.

Az 5 legegészségesebb téli zöldséghttp://www.life.hu/ez-zsir/20190201-a-legegeszsegesebb-teli-zoldsegek.htmlHabár télen nincs olyan nagy választék, azért nem kell lemondanod a hazai zöldségekről, amelyek rendkívül egészségesek, és még fogyni is lehet velük. Ez Zsír!OrigoCsak 10 perc a feszes és kerek popsiérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190131-10-perc-a-feszes-es-kerek-popsiert.htmlHa csak napi 10 percet rá tudsz szánni arra, hogy formába hozd magad, már azzal is szép eredményeket érhetsz el. A következő gyakorlatsor a feszes és kerek popsiról szól! Ez Zsír!OrigoLelki egészségre fel: 3 meditációs tipp kezdőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190124-lelki-egeszsegre-fel-meditacios-tippek-kezdoknek.htmlTudjuk jól, hogy a testi és a lelki egészség kéz a kézben jár. Bármelyik nélkül fél emberek vagyunk. A lelki problémák okozta megbetegedések száma ráadásul a 21. században egyre nő, a lelki egészség kérdése így egyre nagyobb teret kap. Ha te is szeretnél vele foglalkozni, próbáld ki például a meditációt! Ez Zsír!OrigoÍgy fogyott le a 172 kilós anyukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190118-igy-fogyott-le-a-172-kilos-anyuka-cristina-mcclaren.htmlSzülei válása következtében lett érzelmi evő Christina McClaren, aztán csak fiatal anyukaként jutott el oda, hogy változtatnia kell. Ekkor már 172 kiló volt, és egy szimpla terpeszugrást sem tudott megcsinálni. Ismerd meg Christina történetét! Ez Zsír!OrigoSuperman-fekvőtámasz: te meg tudnád csinálni? http://www.life.hu/ez-zsir/20190116-superman-fekvotamasz-igy-csinald-meg.htmlHa valami izgalmas kihívásra vágysz a sport területén, próbáld ki magad a Superman-fekvőtámaszban, amit elsajátítva tényleg igazi szuperhősnek érezheted magad. Mutatjuk a módszertanát! Ez Zsír!OrigoÖngyilkos akart lenni, a sport végül megmentette az egykor 162 kilós férfi életéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190125-86-kilot-fogyott-es-180-fokos-fordulatot-vett-noah-kingery-elete.htmlNoah Kingery 162 kilósan már gondolni sem merte, hogy valaha is boldog lesz. Két komoly tragédia és trauma kellett ahhoz, hogy az élete teljes fordulatot vegyen. Ismerd meg Noah történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.