Meleg smoothie-k hideg napokra: csokis és banános receptek

Forrás: Shutterstock -
csokoládé smoothie zab datolya banán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A smoothie-ról egy gyümölcsökben, zöldségekben gazdag, üdítő nyári ital jut eszünkbe, pedig a télies verziókat is érdemes kipróbálni. Indíthatjuk a napot egy csokis-zabos vagy egy banános-datolyás itallal, amely a megszokott smoothie-hoz hasonlóan egészséges, bővelkedik fontos tápanyagokban, és nagyon finom is. 

Banános-datolyás smoothie

  • 1 csésze forró víz
  • 1 banán
  • 3 szem datolya
  • fél marék apróra vágott dió
  • 3 csipet fahéj
  • 3 csipet gyömbér (vagy egy kevés friss gyömbér)
  • ha van otthon vaníliarúd, akkor egy kevés magot kaparhatsz bele

Nincs más dolgod, csak tedd az összetevőket egy turmixgépbe, és turmixold addig, míg egységes és krémes lesz.

Banános-datolyás smoothie Forrás: Shutterstock

Csokoládés-zabos smoothie

Az étcsokit add hozzá a mandulatejhez, és gőz fölött vagy mikróban melegítsd össze, amíg a csoki elolvad. A zabot, a banánt, a mandulát, a chiamagot, a vizet alaposan turmixold össze. A mandulatejet közben addig melegítsd, hogy forró legyen, de ne forrjon. A pohárban keverd össze a zabos és a csokis hozzávalókat.

Csokoládés-zabos smoothie Forrás: Shutterstock

3 isteni smoothie narancsbőr ellen

Nem túlzás azt állítani, hogy a narancsbőr a nők egyik rémálma, különösen a bikiniszezon és a falatnyi shortok hónapjai előtt. A pár napos csodaszerekben már nem hiszünk, ám néhány aprósággal tehetsz arról, hogy remek formába hozd a combjaidat a kánikulára. Mi ezeket a smoothie-kat ajánljuk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.