Öngyilkos akart lenni, a sport végül megmentette az egykor 162 kilós férfi életét

Forrás: Instagram/transformationaltruth -
fogyás életmódváltás sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Noah Kingery 162 kilósan már gondolni sem merte, hogy valaha is boldog lesz. Két komoly tragédia és trauma kellett ahhoz, hogy az élete teljes fordulatot vegyen. Ismerd meg Noah történetét!

2007-ben Noah Kingery profi ifjúsági labdarúgó volt Brazíliában. Mindennap keményen edzett, és rengeteg időt töltött az edzőteremben is, ráadásul egészségesen is étkezett. 18 éves korában azonban nehéz döntést kellett meghoznia: vagy Brazíliában marad, és folytatja a futballkarrierjét, vagy hazaköltözik szülővárosába, Dallasba, és megmenti a régóta tartó kapcsolatát. Noah a barátnőjét választotta, és lemondott a fociról.

Aztán amikor a dolgok nem működtek, nehéz idők következtek. Noah egy év alatt 97 kilót hízott, elkényelmesedett, nem sportolt, és rengeteg szénhidrátot evett. Az egykori 65 kilós sportoló nem sokkal később 172 kilós lett, és ezzel elérte legmagasabb súlyát. "A középiskolában mindenki sportolóként ismert, most meg mindenkitől csak azt hallottam: Ó, istenem, mi történt veled? Depressziós lettem, és még inkább elmerültem az evés függőségében" – mondta Noah.

Noah Kingery egy év alatt 97 kilót hízott Forrás: Instagram/transformationaltruth

2009-ben Noah Los Angelesbe költözött, hogy elindítsa saját divatmárkáját, a Prep Couture-t, amit olyan hírességek is viseltek, mint Kanye West és Justin Bieber. Bár kívülről úgy tűnt, hogy minden rendben van, Noah belül szenvedett: "Semmit nem tudtam viselni a ruhák közül, amiket terveztem, és mindig a színfalak mögött maradtam, hogy senki se lásson. Szégyelltem a külsőmet."

A változás szükségessége azonban csak egy évvel később fogalmazódott meg benne. Az egyik legközelebbi barátját megölte egy részeg sofőr. Ekkor tudatosodott benne, hogy mennyire rövid és esendő az élet. "Azt mondtam magamnak, le kell állnom az ivással, és össze kell szednem magam. Újra focizni akartam, vissza akartam kapni az életemet" – mesélte.

Noah egyik pillanatról a másikra szakított korábbi étrendjével, leállt a gyorsételekkel, és egészséges fogásokat készített. Visszatért az edzőterembe, a futópadra, az ellipszis trénerhez, és persze a súlyokhoz. Az újra felállított napirend jó hatással volt rá, szépen lassan lement róla 67 kiló. "Az önbecsülésem viszont nehezen tért vissza, még ekkor is 172 kilónak éreztem magam. Állandóan küzdöttem magammal."

A lelki egyensúly hiányában Noah 9 hónappal később visszatért az iváshoz, mert nem akarta érezni az állandó bizonytalanságait, félelmeit. Más egészségtelen szokások is visszajöttek az életébe: kihagyta az edzéseket, újra szénhidrátban gazdag ételeket és gyorskajákat evett. Szinte az összes súlyt visszaszedte: 145 kiló lett.

"Habár anyagilag rendben volt az életem, üresnek éreztem magam. Nem akartam folytatni. Egy nap felvittem egy üveg vodkát és egy maroknyi fájdalomcsillapítót az épületem 31. emeletére. Le akartam ugrani." Éppen ekkor az egyik legjobb barátom telefonált, és elmondtam neki, mit tervezek, ő pedig már rohant is hozzám. A legközelebbi emlékem az, hogy a következőt mondja nekem: "Ha valaki, te tudsz változtatni, de újra meg kell találnod magad. Ha ez a pillanat nem tud felébreszteni, akkor semmi."

Ez szíven ütötte. Noah elhatározta, hogy függőségre hajlamos személyiségét pozitív dolgokra irányítja: egészséges lesz, de ezúttal jól csinálja. "Az edzőterem lett az otthonom" – mondta. Újfent jól ment neki, hamar beindult a fogyás is. Heti öt napot töltött az edzőteremben, súlyzós edzéseket és kardiót is végzett, az étkezésben is visszaállt az egészséges vonalra. 2016-ra Noah 75 kiló lett, és meg akarta osztani mindazt, amit az eddigi életében megtanult. Hamarosan kilépett a divat világából, hogy táplálkozási tanácsadó legyen. Ebben az évben átesett a bőreltávolító műtéten is, és újjáépítette a testét.

2016-ra Noah 75 kilóra fogyott, és táplálkozási tanácsadó lett Forrás: Noah Kingery

"Kemény utazás volt, de megérte. Négy éve józan vagyok, jobb testvér, jobb gyerek és jobb barát vagyok – mondta Noah, aki azt is elárulta, mit ajánl kezdő életmódváltóknak: – Fókuszálj arra, amit megtehetsz azért, hogy segíts magadnak, hogy továbblépj. Ne maradj túl sokat a múltban. A tegnap eseményeit nem tudod megváltoztatni, de amit ma csinálsz, azzal megváltoztathatod a holnapot."

144 kiló volt, ma már maratonokat fut a fiatal férfihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190123-max-kapelus-eletmodvaltassal-fogyott-50-kilot-most-maratonokat-fut.htmlA főiskolai kicsapongó hétköznapok indították el Maxot az egészségtelen életmód és a hízás útján. Azóta 180 fokot fordult vele a világ. Ismerd meg Max Kapelus történetét. Ez Zsír!OrigoÍgy fogyott le a 172 kilós anyukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190118-igy-fogyott-le-a-172-kilos-anyuka-cristina-mcclaren.htmlSzülei válása következtében lett érzelmi evő Christina McClaren, aztán csak fiatal anyukaként jutott el oda, hogy változtatnia kell. Ekkor már 172 kiló volt, és egy szimpla terpeszugrást sem tudott megcsinálni. Ismerd meg Christina történetét! Ez Zsír!OrigoKeressük 2018 legnagyobb átalakulóját. Jelentkezz és nyerj!http://www.life.hu/ez-zsir/20190121-keressuk-2018-legnagyobb-atalakulojat-jelentkezz-es-nyerj.htmlÉletmódot váltottál, és sikerült lefogynod? Elhatároztad, hogy sokkal erősebb, fittebb leszel, és véghez is vitted? A fejedbe vetted, hogy elérsz valamit a sport területén, és valóra is váltottad? Ha 2018 számodra is emlékezetes év volt, várjuk jelentkezésedet a BioTechUSA által meghirdetett nyereményjátékra. Ez Zsír!OrigoSuperman-fekvőtámasz: te meg tudnád csinálni? http://www.life.hu/ez-zsir/20190116-superman-fekvotamasz-igy-csinald-meg.htmlHa valami izgalmas kihívásra vágysz a sport területén, próbáld ki magad a Superman-fekvőtámaszban, amit elsajátítva tényleg igazi szuperhősnek érezheted magad. Mutatjuk a módszertanát! Ez Zsír!OrigoNem elégedett meg azzal, hogy vékony, izmos akart lennihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190116-katie-crewe-eletmodvaltasanak-tortente.htmlKorábban azt gondolta, normális, hogy mindennap fáradt és erőtlen. Aztán elkezdett sportolni, és megváltozott vele a világ. Ismerd meg Katie Crewe történetét! Ez Zsír!Origo223 kiló volt, ma már Ironman versenyeken indul az apukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190111-marcus-cook-223-kilo-volt-ma-mar-ironman-versenyeken-indul.htmlMarcus Cook élete egy megrendítő beszélgetés hatására vett fordulatot, amikor már 223 kilót nyomott. Életmódváltásának köszönhetően most viszont Ironman versenyeket teljesít, és jobban érzi magát, mint valaha. Ismerd meg Marcus történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.