fogyás életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szülei válása következtében lett érzelmi evő Christina McClaren, aztán csak fiatal anyukaként jutott el oda, hogy változtatnia kell. Ekkor már 172 kiló volt, és egy szimpla terpeszugrást sem tudott megcsinálni. Ismerd meg Christina történetét!

„11 éves voltam, amikor a szüleim elváltak. Nagyon rosszul éltem meg, és az evésbe menekültem, abban kerestem megnyugvást. Hirtelen nagyot változtak az étkezési szokásaim. Sokkal többet ettem, és persze a legkönnyebben, legolcsóbban elérhető ételeket, azaz főleg gyorskajákat. Pedig az anyukám többféle egészséges ételt is tartott otthon, viszont ha ettem is ezekből, például reggelire teljes kiőrlésű bagelt, akkor abból is egy rakatot.

Christina McClaren 2014-ben volt a legkövérebb, akkor 172 kilót nyomott Forrás: Instagram/gringafitaf

A középiskola elején valamennyit sikerült fogynom, ugyanis egészségesebben kezdtem étkezni, és különböző sportokat is űztem. Sajnos viszonylag hamar visszaestem, a középiskolát végül 36 kilóval nehezebben fejeztem be, mint ahogyan elkezdtem. Az egészségtelen életmódomat és a rendszeres túlevést egészen 2014-ig folytattam, ekkor voltam a legkövérebb: 172 kiló.

Soha nem felejtem el a fordulópontot. Csütörtökön történt. Feliratkoztam egy bootcamp órára, hogy lekössem magam, amíg a fiam fociedzésen van. Mivel a középiskolában viszonylag aktív voltam, nem gondoltam, hogy nagy gondot fog okozni ennyi edzés, de hamar rájöttem, hogy óriási tévedésben élek. Nem tudtam egyetlen teljes kört sem lefutni a pályán, de még egy terpeszugrás-gyakorlatot sem tudtam megcsinálni. Egyszerűen nem bírtam felugrani. Ez pedig sokkoló volt. Harminc perc elteltével kijöttem az óráról, de azzal az elhatározással a fejemben, hogy nem élhetek tovább ennyire egészségtelenül.

Sokkal egészségesebb ételeket evett, teljes kiőrlésű gabonát, zöldségeket és gyümölcsöket Forrás: Instagram/gringafitaf

Aztán pár nap múlva hirtelen ott tartottam, hogy salátát rendelek ebédre. Szóval próbáltam sokkal egészségesebb ételeket enni, minél több teljes kiőrlésű gabonát, zöldségeket és gyümölcsöket, de sajnos ezzel együtt is sokszor beleestem még a túlevés csapdájába. Éreztem, hogy nagyobb változásra van szükségem.

Megfogadtam, hogy folytatom a bootcamp órákat. Heti három napon jártam ezekre az edzésekre, két nap pedig súlyzókkal gyakoroltam egy edzőteremben. Ebben az évben 41 kilót fogytam, aztán visszajött rám 9. Azt hiszem, mivel nagyon aktív voltam a sport terén, újra lazulni kezdtek az étkezési szokásaim.

Aztán egy évig csináltam a ketogén diétát, majd rájöttem, hogy az alacsony szénhidráttartalmú, cukormentes diéta számomra a legideálisabb. Ezentúl persze az adagokra is figyeltem, és megtanultam előre tervezni az étkezéseket. Ezek mind sokat segítettek, de hozzáteszem, hogy maga az életmódváltás egy nagyon magányos út volt. A férjem és a fiam nem folytatták velem ezt az életmódot, így sokkal nehezebb volt, és mindennap ellen kellett állnom a kísértésnek, hiszen ők egészen máshogy étkeztek, mint én.

Hetente háromszor járt edzésekre, két nap pedig súlyzókkal gyakorolt egy edzőteremben Forrás: Instagram/gringafitaf

Jelenleg 82 kiló vagyok, vagyis 90 kilót sikerült leadnom. Korábban mindig meggyőztem magam arról, hogy normális a legkövérebb anyukának lenni, most viszont elképesztően büszke vagyok magamra. A fogyás borzasztóan kemény munka, és az ember sokszor fel akarja adni, de a hitből mindig erőt lehet meríteni. Jelenleg a következő lépésekkel vagyok elfoglalva, úgymint a bőreltávolító műtét és az egészségfenntartás.”

Nem elégedett meg azzal, hogy vékony, izmos akart lennihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190116-katie-crewe-eletmodvaltasanak-tortente.htmlKorábban azt gondolta, normális, hogy mindennap fáradt és erőtlen. Aztán elkezdett sportolni, és megváltozott vele a világ. Ismerd meg Katie Crewe történetét! Ez Zsír!Origo223 kiló volt, ma már Ironman versenyeken indul az apukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190111-marcus-cook-223-kilo-volt-ma-mar-ironman-versenyeken-indul.htmlMarcus Cook élete egy megrendítő beszélgetés hatására vett fordulatot, amikor már 223 kilót nyomott. Életmódváltásának köszönhetően most viszont Ironman versenyeket teljesít, és jobban érzi magát, mint valaha. Ismerd meg Marcus történetét! Ez Zsír!OrigoNapi 10 perc ugrókötelezés a tökéletes alakért – így csináldhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190104-napi-10-perc-ugrokotelezes-a-tokeletes-alakert.htmlHa megfogadtad, hogy idén többet mozogsz, de nem szeretnél egyből drága sportfelszerelésekbe beruházni, vegyél egy ugrókötelet. Amellett, hogy a legolcsóbb mozgásforma, a legjobb kardióedzés. Ez Zsír!OrigoMinden héten egy apró változás: így fogyott le a 126 kilós anyukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190109-keely-dellit-eletmodvaltasanak-fogyasanak-tortenete.htmlHabár gyerekként imádott mozogni, tinédzserként a gyorsételek hatására rendkívül sokat hízott Keely Dellit. A harmadik terhessége után végül elhatározta, hogy változtat az életén, és nem is akármilyen módszerrel. Ismerd meg Keely történetét! Ez Zsír!OrigoGyógyteák téli betegségek ellenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190110-5-immunerosito-gyogytea-a-teli-betegsegek-ellen.htmlJavában benne vagyunk a januárban, ezzel együtt a téli betegségek időszakában. A meghűlés, a nátha, legrosszabb esetben pedig az influenza is fenyeget bennünket, de sokkal jobb esélyekkel indulunk, ha az immunrendszerünket feltuningoljuk egy kicsit. Íme 5 tea, ami kifejezetten támogatja az immunrendszert, illetve hatékonyan használható a megfázásos tünetek enyhítésére. Ez Zsír!OrigoA legjobb motivációs idézetek sportolóktól: új év, új lendülethttp://www.life.hu/ez-zsir/20181212-a-legjobb-motivacios-idezetek.htmlRengeteget beszélünk arról, hogy a motiváció mennyire fontos, ha valaki életmódváltó, fogyni vagy éppen erősödni szeretne. Motivációra valójában az élet minden területén szükség van, ha az embernek tervei vannak. Kezdd az új évet új lendülettel, és vértezd fel magad motivációval! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.