4 szabály, amellyel sikeresen segítheted a tested méregtelenítését

Forrás: Dreamstime -
méregtelenítés fogyás táplálkozás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepek után nem árt egy kicsit pihentetni a szervezetet, és könnyedebb ételeket fogyasztani, így lehetünk segítségére a természetes méregtelenítési folyamatoknak. Stephanie Masterman táplálkozási szakértő árulta el a tippjeit.

1. Ne éheztesd magad

A szakértő szeretné tisztázni, hogy a méregtelenítés alatt inkább a test természetes folyamatainak a támogatását kell érteni, nem pedig azokat a divatos kúrákat, amik elterjedtek. A test működéséhez szükséges tápanyagokat az ételekkel viszi be az ember, ezért nem szabad olyan diétákat alkalmazni, amelyek éhezéssel járnak. A szervezetünk egy nagy egység, de különböző dolgok szükségesek a működéséhez, ezért nem javasolt élelmiszercsoportok elhagyása, kivéve orvosi utasítás esetén. A hosszan tartó böjtök pedig több kárt okoznak, mint hasznot.

2. Ne pazarold a pénzed

Mivel januárban még mindenki próbálja tartani a fogadalmát, érdemes odafigyelni az árakra, hiszen ez a hónap nagyon kedvez az egészség- és fitnesziparnak. Az egészségünkbe való befektetésnél persze nincs fontosabb, de ne dőljünk be minden jó ajánlatnak. Különösképp oda kell figyelni a különböző méregtelenítő készítményekre, valamint a fogyasztószerekre.

Így segítsd a testedet Forrás: Dreamstime

3. Figyelj oda a tápanyagokra

A különböző vitaminok, ásványi anyagok, egészséges zsírok mind támogatják a szervezet természetes méregtelenítési folyamatát, ezekre kell inkább odafigyelnünk. Íme, azok a növényi eredetű táplálékok, amelyekkel segíthetünk: citrusok, zöld tea, cékla, diófélék és magvak, bogyók.

4. Ne várj csodát és ne siess

A különböző nagy szavakkal dobálózó hirdetések csak az új évi fellendülést akarják meglovagolni, ugyanis minden drámaian és gyorsan elért eredmény egészségtelen. A gyors fogyás fenntarthatatlan, ezért fontos, hogy türelmes legyél magaddal. Mindegy azonban, hogy a súlyvesztés a célod, vagy csak az egészségesebb életmód, arra törekedj, hogyan tudod hosszú távon beilleszteni ezeket a szabályokat az életedbe. Vannak olyan ételek, italok, amelyeket érdemes kerülni. Ilyen a cukor, és jobban járunk, ha nem helyettesítjük édesítőkkel sem. A magas koffeinbevitel is negatív hatással van a szervezetre, de az alkoholt sem árt hanyagolni, ahogy a feldolgozott élelmiszereket sem, hiszen azok tele vannak zsírokkal, tartósítószerekkel, sóval, ízfokozókkal – írja a Daily Mail.

Fogyókúra nélkül fogyott 12 kilót Zoltán Erikahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190107-fogyokura-nelkul-fogyott-12-kilot-zoltan-erika.htmlZoltán Erikának az utóbbi hónapokban 12 kilót sikerült leadnia. Most elárulta, hogyan érte el ezt az eredményt. Ez Zsír!--30 kilót fogyott Zámbó Adriánhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190107-30-kilot-fogyott-zambo-adrian.htmlElképesztően lefogyott Zámbó Jimmy legkisebb fia. Adrián 30 kilótól szabadult meg. Ez Zsír!OrigoNapi 10 perc ugrókötelezés a tökéletes alakért – így csináldhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190104-napi-10-perc-ugrokotelezes-a-tokeletes-alakert.htmlHa megfogadtad, hogy idén többet mozogsz, de nem szeretnél egyből drága sportfelszerelésekbe beruházni, vegyél egy ugrókötelet. Amellett, hogy a legolcsóbb mozgásforma, a legjobb kardióedzés. Ez Zsír!OrigoMariah Carey megmutatta magát bikiniben: hihetetlen, mennyire lefogyotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190106-mariah-carey-megmutatta-magat-bikiniben-hihetetlen-mennyire-lefogyott.htmlMariah Carey gyomorgyűrű segítségével fogyott le: olyannyira jól sikerült ez a beavatkozás, hogy még bikiniben is tökéletesen mutat az énekesnő.Ez Zsír!--Debreczeni Zita 9 kilót hízott férje melletthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190104-debreczeni-zita-9-kilot-hizott-ferje-mellett.htmlHázasságáról és a mindennapjairól mesélt Lilunak Debreczeni Zita. Elárulta, hogy 9 kilót hízott az utóbbi években. Ez Zsír!--Top 5 legnagyobb fogyás 2018-bólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190103-legnagyobb-fogyasok-2018bol.htmlKorábban összegyűjtöttük azoknak a nőknek a történetét, akiknek a sport megmentette az életét. Most pedig azokat az életmódváltókat szedtük össze 2018-ból, akik számára a fogyás egészen új távlatokat nyitott: egészséget, önbizalmat, új életet adott. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.