Napi 10 perc ugrókötelezés a tökéletes alakért – így csináld

ugrókötél ugrókötelezés sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha megfogadtad, hogy idén többet mozogsz, de nem szeretnél egyből drága sportfelszerelésekbe beruházni, vegyél egy ugrókötelet. Amellett, hogy a legolcsóbb mozgásforma, a legjobb kardióedzés.

Még a kocogásnál is hatékonyabb sport az ugrálókötelezés. Napi 10 perces edzéssel is gyors eredményt érhetsz el. Főleg a lábakra és a popsira hat, de a helyes tartáshoz megfeszített hasizomnak és a kötél mozgatásához használt karizomnak és vállizomnak is hasznára válik, így lényegében az egész testet átmozgatja. Égeti a zsírpárnákat, de az állóképességet, az egyensúlyérzéket is növeli, továbbá a szív- és érrendszer egészségét is támogatja. Használhatod kiegészítő edzésként, például bemelegítésként is kiváló, de kezdő életmódváltóknak önmagában is szuper kardióedzés.

Hollywoodban is különösen nagy keletje van az ugrókötelezésnek. Ellie Goulding kifejezetten lábnapokon használja, Kate Hudson kardióedzésként, Justin Bieber pedig bemelegítésként fordítja a javára.

Ne feledd, napi 10 perc is számít. Ha belevágnál az ugrókötelezésbe, íme egy szuper videó:

Mikor, mennyit, hogyan? Minden, amit tudni akartál a kardióedzésről

Miért fontos a kardióedzés, milyen gyakran kell végezni, és milyen intenzitással? Katus Attila beavat benneteket a kardióedzés rejtelmeibe.

Top 5 legnagyobb fogyás 2018-bólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190103-legnagyobb-fogyasok-2018bol.htmlKorábban összegyűjtöttük azoknak a nőknek a történetét, akiknek a sport megmentette az életét. Most pedig azokat az életmódváltókat szedtük össze 2018-ból, akik számára a fogyás egészen új távlatokat nyitott: egészséget, önbizalmat, új életet adott. Ez Zsír!OrigoA legjobb motivációs idézetek sportolóktól: új év, új lendülethttp://www.life.hu/ez-zsir/20181212-a-legjobb-motivacios-idezetek.htmlRengeteget beszélünk arról, hogy a motiváció mennyire fontos, ha valaki életmódváltó, fogyni vagy éppen erősödni szeretne. Motivációra valójában az élet minden területén szükség van, ha az embernek tervei vannak. Kezdd az új évet új lendülettel, és vértezd fel magad motivációval! Ez Zsír!Origo2018 leginspirálóbb történetei: nők, akiknek a fitnesz megmentette az életéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181213-2018-leginspiralobb-tortenetei-nok-akiknek-a-sport-megmentette-az-eletet.htmlAhogy visszatekintettünk az idén megjelent cikkeinkre, kirajzolódott, hogy 2018 a rendkívüli történetek éve volt. Most azokat szedtük össze nektek, amelyek számunkra is különösen inspirálóak voltak, hiszen olyan nőkről szólnak, akik nagyon, de nagyon messziről indultak, és mégis képesek voltak egészségessé válni, és elérni a céljaikat. Ez Zsír!Origo2018-as mérleg: sztárok, akik durván meghíztakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181213-kulfoldi-sztarok-akik-meghiztak-2018ban.htmlAhogy az lenni szokott, év vége felé közeledve elkészítjük az aktuális évi mérleget. Most megmutatjuk, kik azok a külföldi sztárok, akikre 2018-ban felszaladtak a kilók. Ez Zsír!Origo2018-as mérleg: ezek a magyar sztárok fogytak le idénhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181213-magyar-sztarok-akik-2018ban-fogytak-le.htmlAhogy az lenni szokott, év vége felé közeledve elkészítjük az aktuális évi mérleget. Most megmutatjuk, kik azok a magyar sztárok, akik 2018-ban lefogytak. Ez Zsír!OrigoÍgy lett személyi edző a 100 kilós fiatal lánybólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181207-courtney-montgomery-40-kilos-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlCourtney Montgomery a kitartás mintaképe. Habár mindent megtett a fogyásért, három évébe került elérnie az álomsúlyát, de közben annyira beleszeretett a fitneszbe, hogy maga is személyi edző lett. Célja, hogy olyanokon segítsen, mint amilyen egykor ő maga is volt. Ismerd meg Courtney történetét! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.