fogyás életmódváltás egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban összegyűjtöttük azoknak a nőknek a történetét, akiknek a sport megmentette az életét. Most pedig azokat az életmódváltókat szedtük össze 2018-ból, akik számára a fogyás egészen új távlatokat nyitott: egészséget, önbizalmat, új életet adott. 
  • 50 kilót fogyott, pedig csak egy 30 napos kihívásba vágott bele

Anja Taylor egy fiatal amerikai lány, aki a gyorsételek miatt hízott meg. Miután 145 kilósan PCOS-t és ízületi gyulladást diagnosztizáltak nála, megijedt, de egyúttal új erőt kapott a változtatáshoz. Rájött, hogy a gyógyszerek önmagukban nem fognak segíteni: életmódváltásra van szükség. Anja korábban is próbálkozott már fogyókúrákkal, de soha nem jöttek igazán az eredmények. Végül belátta, hogy azért, mert mindig csak a távoli végcélra koncentrált, ami a mindennapi küzdéshez viszont nem volt elég. Elhatározta, hogy belekezd egy 30 napos kihívásba, és semmi másra nem koncentrál, csakis erre a 30 napra. Ez a fajta rövid távú célkitűzés teljesen megváltoztatta a gondolkodásmódját. Végül annyira belejött, hogy 10 hónap alatt 50 kilót sikerült leadnia. Anja történetét részletesebben itt olvashatod el!

Anja Taylor 30 napos kihívással indult, végül 50 kilót fogyott Forrás: Anja Taylor
  • 55 kilót fogyott, miután abbahagyta a fogyókúrát

Hatéves kora óta túlsúllyal küzdött, később rengeteg fogyókúrát kipróbált. Amanda Valentine végül akkor tudott lefogyni, amikor felhagyott a diétákkal, és elindult egy másik, egészségesebb, emberi léptékű úton. A különböző diétákkal 20-30 kilókat is sikerült leadnia, de ahogy lement a súly, hamar vissza is jött rá. Akkor jött rá, hogy komoly változásra van szüksége, amikor rádöbbent, hogy férje elől rejtegeti az általa elfogyasztott ételek csomagolását. Ezúttal viszont nem újabb fogyókúrába fogott, hiszen az még soha nem vált be. A józan észre hallgatott, és különböző életmódváltási tippeket vetett be a hosszú távú siker érdekében. Meg is lett az eredménye, tudatos vásárló és fogyasztó lett, ráadásul a futás szerelmese. Egy év alatt 34 kilót adott le, majd az 55 kilót is elérte. Amanda történetét részletesebben itt olvashatod el!

Amanda Valentina 55 kilót fogyott, miután abbahagyta a fogyókúrát Forrás: Instagram/youcanpoundthis
  • 65 kilót fogyott, miután a diéták helyett életmódváltásba kezdett

Nincs olyan hangzatos diéta, amit ne próbált volna ki Jenna Leveille, végül életmódváltással adott le 65 kilót. Példája azt mutatja, hogy nincs titkos recept, a sport és a megfelelő étkezés kell a sikerhez. Jenna is jól ismeri a diéták és ezzel a jojóeffektus világát is. Többször is fogyott 10-15 kilót, majd vissza is hízott ennyit, de előfordult, hogy még többet is. A munkája révén végül olyan csapatba került, ahol teljesen új életszemléletet tanult. Ezek a nagyszerű, egészségesen gondolkodó emberek, akik minden nap korán keltek, hogy munka előtt sportoljanak, hihetetlen hatással voltak Jennára. Érezte, hogy a pozitív kisugárzásuk rá is átragad, és végre komolyan elhatározta magát az életmódváltás mellett. Az egészséges étkezés és a sport hatására egy év alatt 48 kilót fogyott, majd további 16 kilótól szabadult meg. Jenna történetét részletesebben itt olvashatod el!

Jenna Leveille minden hangzatos diétát kipróbált, végül életmódváltással fogyott 65 kilót Forrás: Jenna Leveille
  • 68 kilót fogyott, hogy édesanya lehessen

Már 165 kiló volt Ashley Lewis, amikor PCOS betegséget diagnosztizáltak nála. Ekkor nagyon megijedt, hiszen egész életében édesanya akart lenni. Korábban számtalanszor elhatározta, hogy másnap új életet kezd, de végül a gyorséttermek világa újra és újra elcsábította. 22 éves korára végül elérte a 165 kilót, amikor olicisztás petefészek-szindrómát állapítottak meg nála. Mivel ez a betegség befolyásolhatja a termékenységet, Ashley rájött, hogy komolyan változtatnia kell, hiszen mindig is szeretett volna gyermekeket. Sokkal tudatosabb életet kezdett élni, egészséges és tápláló ételeket kezdett fogyasztani, majd lemerészkedett az edzőterembe is. A 65 kilós fogyása után bőreltávolító műtéten esett át, végül 97 kilótól sikerült megszabadulnia. Ekkor már egy félmaratont is teljesített, nem beszélve arról, hogy a legnagyobb álma is teljesült: édesanya lett. Ashley történetét részletesebben itt olvashatod el!

Ashley Lewis 165 kilóról fogyott le, hogy édesanya lehessen Forrás: Instagram/ashleysweightlossjourney
  • 80 kilót fogyott, miután kiderült, hogy a gyermekkori bántalmazás miatt volt evészavara

Felicia Keathley 140 kiló volt, amikor elhatározta, hogy vissza akarja kapni az életét. Pszichológus segítségével sikerült rájönnie, hogy gyerekkori szexuális bántalmazás miatt alakult ki az evészavara, ami az elhízást is okozta. Felicia első kétségbeesésében a gyomorszűkítő műtétet fontolgatta, de ehhez bizonyítania kellett, hogy képes a fogyásra. El is kezdte a diétát, de végül csúnyán elbukott, és visszatért a mértéktelen gyorséttermi étkezésekhez. Végül más módszerekhez folyamodott: elkezdte dokumentálni a fogyását az Instagramon, ami nagy motivációt és bizonyítási vágyat adott neki. A diétákkal közben felhagyott, elkezdett egészséges, mégis finom ételeket készíteni, még a kedvenc ételeinek is el tudta készíteni az egészségesebb verzióit. Miután sportolni is elkezdett, még boldogabb és energikusabb lett, csak hab a tortán, hogy közben 80 kilótól szabadult meg. Felicia történetét részletesebben itt olvashatod el!

Felicia Keathley, aki gyerekkori molesztálás következtében az evésbe menekült, 80 kilótól szabadult meg Forrás: Felicia Keathley
2018 leginspirálóbb magyar példaképei: életmódváltók, fitneszmodellek, plus size ideálokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181214-2018-leginspiralobb-magyar-peldakepei-eletmodvaltok-fitneszmodellek-plus-size-idealok.htmlAhogy visszatekintettünk az idén megjelent cikkeinkre, kirajzolódott, hogy 2018 a rendkívüli történetek éve volt. Most azokat szedtük össze nektek, amelyek számunkra is különösen inspirálóak voltak, és amelyeknek egytől egyig magyar hősei vannak. Ez Zsír!OrigoA legjobb motivációs idézetek sportolóktól: új év, új lendülethttp://www.life.hu/ez-zsir/20181212-a-legjobb-motivacios-idezetek.htmlRengeteget beszélünk arról, hogy a motiváció mennyire fontos, ha valaki életmódváltó, fogyni vagy éppen erősödni szeretne. Motivációra valójában az élet minden területén szükség van, ha az embernek tervei vannak. Kezdd az új évet új lendülettel, és vértezd fel magad motivációval! Ez Zsír!OrigoMelyik magyar sztáré 2018 legdögösebb kockahasa? Szavazz! http://www.life.hu/ez-zsir/20181214-magyar-sztarok-kockahasa.htmlKiváncsiak vagyunk rá, hogy szerintetek melyik magyar celeb villantotta a legdögösebb kockahasat 2018-ban. Listánkra idén igencsak sokféle szereplő került fel. Szavazz a kedvencedre! Ez Zsír!Origo2018-as mérleg: magyar sztárok, akikre felszaladtak a kilókhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181213-magyar-sztarok-akik-2018ban-meghiztak.htmlAhogy az lenni szokott, év vége felé közeledve elkészítjük az aktuális évi mérleget. Most megmutatjuk, kik azok a magyar sztárok, akikre 2018-ban felszaladtak a kilók. Ez Zsír!--2018-as mérleg: ezek a magyar sztárok fogytak le idénhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181213-magyar-sztarok-akik-2018ban-fogytak-le.htmlAhogy az lenni szokott, év vége felé közeledve elkészítjük az aktuális évi mérleget. Most megmutatjuk, kik azok a magyar sztárok, akik 2018-ban lefogytak. Ez Zsír!Origo2018-as mérleg: sztárok, akik durván meghíztakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181213-kulfoldi-sztarok-akik-meghiztak-2018ban.htmlAhogy az lenni szokott, év vége felé közeledve elkészítjük az aktuális évi mérleget. Most megmutatjuk, kik azok a külföldi sztárok, akikre 2018-ban felszaladtak a kilók. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.