Néhány egyszerű szabály betartásával búcsút mondhatsz a karácsonyi súlyfeleslegnek

Forrás: Shutterstock -
súly karácsony fogyás súlyfelesleg ünnep alkohol hízás zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte nincs is olyan ember, aki karácsonykor ne szedne magára néhány kilót. Ha nem is a nehéz ételek teszik ezt velünk, akkor az alkohol, hiszen hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy egy pohár bor is súlyos kalóriákat tartalmas. Most megmutatjuk, mi a leghatékonyabb módja a fogyásnak.

Nemcsak a töltöttkáposzta és a halászlé rakja ránk a súlyos kilókat, hanem az alkohol is. Az Express cikke szerint ugyanis egy pohár bor akár 20 kalóriát is taratlmazhat.

A karácsonyi kilók hamar leolvadhatnak Forrás: Shutterstock

Így az egyik legjobb fogyási tipp a száraz január lehet. Ha nélkülözöd az év első hónapjában az alkoholt, akkor kicsit könnyebb lesz a méregtelenítés és a fogyás is. Ezen kívül a cikk javasolja még a a zöld ételek (brokkoli, spenót, sóska, borsó) fogyasztását.

Hiszen ilyenkor a szervezetnek nemcsak arra van szüksége, hogy leadjuk a felesleges kilókat, hanem a vitaminokat is vissza kell csempésznünk. Természetesen egyetlen fogyókúra sem képzelhető el mozgás nélkül. Mielőtt valaki drasztikus életmódváltásba kezdene, konzultáljon orvosával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.