Gubás Gabi a tudatos táplálkozásról mesél a gyerekeknek

Forrás: Gyorfi Viktoria - Vimage -
tudatos táplálkozás gyerekek mese Gubás Gabi egészség étkezés ételek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Telhetetlen, falánk kislány volt a gyönyörű Jászai Mari-díjas színésznő, Gubás Gabi. A művésznő elárulta, a Biomese főszereplőjét, Puff Ancsit bizony saját gyermekkori énjéről mintázta. Ahogyan Ancsi a mesében, úgy a közönségben ülő kisgyerekek is egyre közelebb juthatnak a tudatos táplálkozáshoz, a mértékletességhez és az egészséges életmódhoz, mindezt szórakoztató, zenés formában. Az UP Újpesti Rendezvénytér számára kiemelten fontos a tudatosság, amely már az épület tervezése során is az egyik fő szempontunk volt, így nagy öröm, hogy október 21-én a Biomese is bemutatásra kerülhet az UP-ban.

Hogyan született meg a Biomese?

G.G.: Tíz évvel ezelőtt, amikor a fiammal voltam otthon, Pálfy Zsolt megkeresett, hogy szeretné, ha én adnám a Csigalétrában a kis csigalánynak a hangom. Ez nekem éppen kapóra jött, hiszen szerettem volna minél tovább a kisfiam mellett maradni. A közös munka annyira jól sikerült, hogy azóta is sokat dolgozunk együtt – azóta már, mint barátok. Sőt, a Csigalétrából végül nem csak könyv és CD, de meseelőadás is született. Így pedig a kis Attilán „tesztelhettük" a mesét. Mivel Attilának is van egy meséje, Anna is kapott egyet. Ez a Biomese. Szuper dolog, hogy ahogy annak idején a kisfiam, nemrég a kislányom is bábáskodhatott egy mese születésénél. Mondom is mindig, hogy új mesét még biztosan szeretnék, gyerek viszont nem lesz több.

Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznő imádja a csokit és az édességet Forrás: Gyorfi Viktoria - Vimage

Kicsoda a főszereplő Puff Ancsi?

G.G.: A főszereplő Puff Ancsi, történetesen én vagyok. Ő az én gyermekkori énem. Nagyon szeretem a csokit és a többi édességet, tényleg mértéktelenül tudnám enni ezeket. Ancsinak van egy jó barátja, Kuka apó. Ő rengeteget tanít neki az élet nagy dolgairól, például, hogy mennyire jó és fontos a mértékletesség. A mese végére Ancsi, és vele együtt a gyerekek is megtanulják, mit hogyan kell csinálni. A Fogmosi Roki című nagyszerű dal például segít a helyes fogmosás elsajátításában.

Mitől bio a Biomese?

G.G.: Biomesévé az üzenete teszi, az egészséges életmódot: a tudatos táplálkozást, a mértékletességet, a mozgást szeretném közelebb vinni a legkisebbekhez, vidám, mesés-zenés köntösben. Megértetni, hogy milyen jó, amikor hatvan palacsinta helyett csak kettőt-hármat majszolunk el és nem lesz puffadásos-dundulás a vége.

A tudatos táplálkozásról mesél a gyerekeknek Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznő Forrás: Schumy Csaba/dfp.hu/Schumy Csaba +36309645813

Milyenek a visszajelzések?

G.G.: Nagyon pozitívak, ami számomra igazi boldogság. Hiszen ehhez értek: a versekhez, színházhoz, zenéhez, a szórakoztatáshoz. Ezt szeretném a saját gyermekeimnek is átadni, és nagyon nagy öröm, hogy más gyerekek arcára is mosolyt csalok vele. Annak is nagyon örülök, hogy az előadásokon azt látom, a szülők számára is felüdülést kínál a program, verik a ritmust a lábukkal és mosolyogva nézik a csillogó szemű kicsiket. Anyaként tudom, mennyire fontos, hogy a gyerekeknek minőségi programokat találjunk, hiszen én is azokat az eseményeket keresem, ahol az egész család jól érezheti magát, ami igazi családi programmá válhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.