Ezt jelenti ha hasra, vagy ha combra hízol

Forrás: AFP/Roos Koole -
has comb ok hízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha felszaladt némi felesleg, az emberek általában diétázni és mozogni kezdenek, ami természetesen normális keretek között a legegészségesebb módja a súly leadásának, de nem biztos, hogy csupán ennyi elegendő. Más dolgok is állhatnak a háttérben attól függően, hogy hová szaladt fel az a néhány kiló.

Mindenhová

Amennyiben mindenhová egyenletesen rakódik a felesleg akkor az egyszerűen annyit jelent, hogy az illető többet eszik a kelleténél, a másik lehetőség pedig pajzsmirigyprobléma. A lelassult pajzsmirigy okozhat súlygyarapodás.

Nem mindegy, hogy hasra vagy a comb környékére hízunk Forrás: AFP/Roos Koole

Hízás has környékére

A férfiaknál igen gyakori, hogy a has környékére rakódik a túlsúly, de nőknél sem ritka. Általában ezt a sok szénhidrát, cukor vagy éppen alkohol okozza. Ha viszont ezeknek a bevitele nem túlzó, a kortizolszintet érdemes megvizsgálni a szakértő szerint. A kortizol a mellékvesekéregben termelődő szteroid, mely hatással van a szénhidrát-anyagcsere szabályozására is.

Csípő, fenék és comb környéki hízás

Ez főként a hölgyeket érinti, és az ösztrogénszinttel van összefüggésben. Habár ez adja a nőies alakot, amelyért a legtöbb férfi teljesen odavan, ha az ösztrogénszint nincs egyensúlyban a progeszteronnal, akkor bizony túlzott súlygyarapodást következhet be a comb, csípő és fenék környékén. Valamint a női ciklusban is problémákat okozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.