Hollywoodi sztárok, akik a színészet előtt kiváló sportolók voltak

futball George Clooney színész Jason Statham sztárok Hollywood Channing Tatum sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor hisszük, hogy az izmos, kisportolt színészek csupán a hírnév miatt kezdtek el edzeni. Ám ez gyakran téves következtetés. A sport szeretete ugyanis sok sztár esetében már jóval a színészi karrierjük előtt a vérükben volt. Sőt, sokan kis híján élsportolók lettek, amivel – látván a listát – sokat veszített volna a filmtörténelem.

Végy példát róluk, hiszen sikereiket nem csupán tehetségüknek, de kitartásuknak is köszönhetik, melyet a fiatalkori sport tanított meg nekik. Természetesen sportolói karrierjük vége kőkemény kudarccal is járt, de ők ezt is a hasznukra fordították, és ahelyett, hogy önsajnálatba zuhantak volna, inkább erőt merítettek belőle.

Ed O'Neill

A Rém rendes család és a Modern család sztárját egy hajszál választotta el attól, hogy most profi amerikai focistaként emlegessük. Annyira jól játszott, hogy szabadügynökként még a Pittsburgh Steelersnél is megfordult. Ez a szenzációs időszak ugyan csak egy hétig tartott, de azt, hogy NFL-játékos volt, senki sem veheti el tőle.

Ed O'Neill amerikai focit játszott, mielőtt színész lett Forrás: FOX

Channing Tatum

Ki ne emlékezne a Magic Mike-ban nyújtott „forró” alakítására? Köztudott, hogy a színész fiatal korában valóban sztriptíztáncosként dolgozott egy ideig, de azt már kevesebben tudják, hogy előtte remek amerikai focista volt. A középiskolában annyira tehetségesen játszott, hogy sportösztöndíjjal tanulhatott tovább.

Channing Tatum szintén amerikai focista volt a főiskolán Forrás: Getty Images, Instagram/channingtatum

Hugh Jackman

A színész Ausztráliában nőtt fel, és igen kiemelkedő rögbijátékos volt. Az X-Men Farkasa jelenleg is aktív életet él, rendszeresen edz, és ez meg is látszik rajta.

Hugh Jackman karrierje előtt kiváló rögbijátékos volt (jobbról az első az alsó sorban) Forrás: Getty Images, Instagram/thehughjackman

Jason Statham

Ki hinné, hogy az egyedi stílusú angol színész korábban műugró volt? Sőt, kis híján még az olimpiára is kijutott. ITT megnézheted, ahogy az 1990-es Nemzetközösségi játékokon bemutatja gyakorlatát.

Jason Statham műugróként kis híján még az olimpiára is kijutott Forrás: Getty Images, Instagram/jasonstatham

Jamie Foxx

A színész középiskolás korában nemcsak remek kosaras, de kiváló amerikaifoci-játékos is volt. Álmát, hogy egyszer a Dallas Cowboysnál játszhasson, végül nem sikerült elérnie, de a kitartását és eltökéltségét később nagyszerűen átültette a színészetbe.

Jamie Foxx középiskolás korában kosárlabdázott és amerikai focizott Forrás: Getty Images, Instagram/iamjamiefoxx

George Clooney

A sármos színész, aki immár két gyermek édesapja, régi álmainak semmi köze sem volt jelenlegi szakmájához. Clooney, bár a középiskolában kosarazott is, de magát felnőttként profi baseballjátékosként képzelte el. Ez a terve igencsak megalapozott volt, mivel a Cincinnati Reds próbajátékra is elhívta. Ez azonban nem ment neki túl jól, így végül a színészetet választotta.

George Clooney baseballjátékosként képzelte el magát Forrás: Getty Images

Tommy Lee Jones

Az Oscar-díjas színészről ma már nehezen hisszük el, hogy fiatalkorában egy olyan – sokak számára – durva játékban remekelt, mint az amerikai futball. Jones a Harvard egyetem csapatában játszott, amikor az 1968-ban veretlen szezonnal zárt.

Tommy Lee Jones karrierje előtt amerikai focizott a Harvard egyetem csapatában Forrás: Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.