Recept: a legfinomabb zabkeksz diétázóknak

Forrás: Shutterstock -
diéta zab keksz egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Attól mert diétázol, vagy odafigyelsz az alakodra, azért még nem kell éhezni, sőt az édességekről sem kell lemondanod. Íme, egy egyszerű, de annál finomabb és persze nagyon is egészséges keksz receptje. 

Hozzávalók (kb 20 darabhoz)

  • 5 banán
  • 350 g zabpehely
  • 100 g kókuszreszelék
  • 100 g jó minőségű étcsokoládé
Csokis banános zabkeksz Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

A banánt villával pépesítsd össze, az átcsokoládét késsel vágd apró darabokra, majd keverd hozzá a többi kimért hozzávalót is. A recept nagy előnye, hogy semmilyen cukrot és édesítőszert nem tartalmaz, kizárólag a banánban található természetes cukrok édesítik a kekszet. Ehhez persze arra is szükség van, hogy jó minőségű és minél magasabb kakaótartalommal bíró csokoládé legyen hozzákeverve.

Amikor kész a massza, egy csapott evőkanálnyit tegyünk a sütőpapírral bélelt sütőbe, majd szépen lapogassuk le, hogy keksz alakú legyen. 200 fokon 15-20 perc alatt megsül. Érdemes akkor fogyasztani, amikor már kihűlt.

Tipp

Ha különleges ízvilágra vágysz, keverhetsz bele fahéjat, de akár gyömbért is.

Amit a hozzávalókról tudni kell:

  • A banán kiváló A-vitamin, vas, kálium és foszfor forrás. Rostjai segítik a bélrendszer megfelelő működését.
  • A zab igazi vitamin- és ásványianyag-bomba: B1-vitamin, E-vitamin, magnézium, foszfor, cink, mangán és vas is található benne. Mivel hamar eltelít, ráadásul nagyon magas a rosttartalma, diétázóknak is ajánlott.

A rostok szerepe

A rostdús táplálkozás az egészséges emésztés, a megfelelő anyagcsere alapja. Ha sok rostos ételt fogyasztasz, elejét veheted többek között az elhízásnak, a székrekedésnek, és csökkentheted a szívbetegségek kockázatát is.
  • Kókuszreszelékből érdemes a bio változatot használni, ami nem tartalmaz kén-dioxidot. A kókuszreszelék energiatartalmának több mint 50%-át a kókuszzsír adja, ami ásványi anyagokban gazdag.
  • Sokan nem tudják, de a 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé annyi antioxidánst tartalmaz, ami már az áfonyával vetekszik. Ezzel hozzájárul az immunrendszer egészségéhez: védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben. Ezek kívül rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.
Az asztali són túl is van élet: 5 különleges só, amit megéri kipróbálnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20180109-az-asztali-son-tul-is-van-elet-5-kulonleges-so-amit-megeri-kiprobalni.htmlA mai napig úgy gondoltad, hogy a só a legunalmasabb fűszer, és már nem nyújthat új kulináris élményt? Akkor tévedtél! Az egyszerű asztali són túl és van élet, és meg is éri körbenézni azon túl, mert nemcsak új ízvilágokat fedezhetsz fel, de egészségügyi hatásaikat is megtapasztalhatod. Ez Zsír!OrigoEgészséges recept: zöldséges, csirkés spagettihttp://www.life.hu/ez-zsir/20180109-recept-zoldseges-csirkes-spagetti.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoGyógyfürdőzz a fővárosbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180105-gyogyfurdozz-a-fovarosban.htmlKicsiny hazánk elképesztően szerencsés, ami a gyógyvizeket illeti, és ezt érdemes is kihasználni, hiszen amellett, hogy egy kellemes fürdőzés a lelket is nyugtatja, rengeteg egészségügyi előnye is van. Lazíts, engedd el a stresszt és élvezd a gyógyvíz jótékony hatásait! Ez Zsír!--A laboratóriumi hús és a rovarok lesznek a jövő élelmiszerei? http://www.life.hu/ez-zsir/20180105-laboratoriumi-hus-es-rovarok-alternativ-elelmiszereket-ajanlanak-az-europai-tudosok.htmlEurópa tudományos akadémiái szerint sürgős lépésekre lenne szükség az élelmezés- és táplálkozásbiztonság területén: Európának változtatnia kell táplálkozási szokásain, ha meg akar birkózni a klímaváltozással, illetve annak egészségügyi kihívásaival. A tudósok ennek jegyében a tengeri élelmiszerek arányának növelését ajánlják, valamint felhívják a figyelmet a laboratóriumban előállított húsban, illetve a rovarokban rejlő lehetőségekre. Ez Zsír!OrigoEz a legjobb méregtelenítő turmix az ünnepi zabálások után http://www.life.hu/ez-zsir/20180104-turmix-recept-anyagcsereporgeto-es-immunerosito.htmlTúl sokat ettél az ünnepi időszakban? Felszaladt pár kiló, vagy éppen megzavarta az emésztésedet a szokatlan mennyiségű étel? Indítsd a januári reggeleket egy egészséges, anyagcsere-serkentő és immunerősítő turmixszal. Ez Zsír!Origo3 dolog, ami miatt hamar elbuknak az újévi fogadalmakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180103-ezert-buknak-el-hamar-az-ujevi-fogadalmak.htmlAkár abba a csoportba tartozol, akik szerint semmi értelme nincs az újévi fogadalmaknak, mert úgysem tartja be őket az ember, akár abba a csoportba, akik szerint érdemes próbálkozni velük, ezt a cikket akkor is érdemes elolvasnod, mert 2018 lehet a nagy áttörés! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.