balett-táncosnő balettművész balerina Ez Zsír!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A balett-táncosok kőkemény életet élnek, erről mesélt most 6 ausztrál művész: szigorú napirendjük van, amibe még a gyereknevelésnek is bele kell férnie. 

Aki a balettra teszi fel az életét, annak nagyon komolyan kell szeretnie a táncot, hiszen ez már ott kezdődik, hogy a gyermekkor sem úgy zajlik, mint másoknál. Míg a gyerekek játszanak, vidámparkba járnak, később buliznak, utazgatnak, addig

egy balettos élete egészen másról szó: leginkább az állandó gyakorlásról.

Fotó: Wendell Teodoro

Ezekről mesélt néhány művész a Daily Mailnek, akiket idén egy komoly szakmai díjra jelöltek: a Telstra Ballet Dancer Award-ra.

A 30 éves Nicola Curry például 14 évesen jött el otthonról, hogy táncolhasson, és

minden olyan hobbijáról, mint a síelés, le kellett mondania,

nehogy tönkretegye álmait egy sérülés. A legnagyobb nehézséget egy műtét jelentette neki, amikor a lábfejéből egy felesleges csontot távolítottak el.

Nicola Curry Fotó: Wendell Teodoro

Jill Ogai már 4 évesen látta a hattyúk tavát, azóta rajongott a táncért. Számára a legnagyobb nehézséget a magabiztosság jelenti; ez az, amit gyakorolnia kell. "A balettban mindig van, amit jobban, szebben, ügyesebben lehetne csinálni" - vallja a lány. Amikor szezon van, többféle edzésen kell részt vennie:

És igen, a sok mozgástól nagyon éhes leszek!

Jill Ogai Fotó: Wendell Teodoro

Jarryd Madden 29 éves, és őt a balettben a türelem, az elfogadás érintette meg. Walesben nőtt fel, ahol mindenki rögbizik, ő azonban vállalta, hogy mást szeretne csinálni. A balett lett az élete, ám beismeri, kevés idő jut a családjára. Felesége a szintén balerina Amy Harris, és nagyon nem könnyű megoldani, hogy elég időt töltsenek együtt pici lányukkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.