Arnold Schwarzenegger személyesen gratulált Kiss Virág fitneszmodellnek – Interjú!

Forrás: BioTech USA -
Arnold Schwarzenegger fitnesz Kiss Virág sport edzés fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csodálatos fitneszmodell, Kiss Virág csak idén ősszel hét bajnoki címmel lett gazdagabb, köztük az Arnold Classic Europe-ot is megnyerte a saját kategóriájában. Arnold Schwarzenegger személyesen gratulált neki. Saját bevallása szerint a legjobb visszacsatolás számára mégis az, hogy sokan példaképnek tartják. Virág valóban igazi példakép, olvassátok el a vele készített interjúnkat!

Mióta versenyzel, és miért szereted?

Nem szeretem azzal kezdeni, hogy gyerekkorom óta sportolok, de mindenképpen meg kell ezt említenem, ugyanis ennek köszönhető, hogy jó alapokkal érkeztem a testépítés világába. Gyerekként atlétikára, balettra és modern táncra is jártam, majd kikötöttem a fitneszeseknél. Egy bokaszalag-szakadás azonban más irányba terelt, így kerültem a bikini fitness versenyzők közé, ahol testfordulók vannak ugyan, amiben jobb voltam, dinamikus mozgás azonban már nincs. 2012-ben úgy indultam el egy versenyen, hogy ha két egyetem mellett megnyerem, akkor van keresnivalóm ebben a sportban, ha nem, akkor maradok hobbi-konditeremlátogató.

Forrás: BioTech USA

Gyerekkoromban volt egy álmom: hazavinni egy kupát! Ez egészen 2012-ig nem sikerült, ám az első bikini fitness versenyemet megnyertem, és rögtön tudtam, megtaláltam azt a sportágat, amiben ki tudok teljesedni. 2013 óta az IFBB (International Federation of Bodybuilding and Fitness) szövetség keretein belül versenyzem, és a legnívósabb nemzetközi versenyeken indulok. Imádom ezt az életformát és a versenyzést! Ezt csak teljes szívvel és lélekkel lehet csinálni, hiszen rengeteg lemondással jár. De maximálisan kárpótol az a rengeteg pozitív visszacsatolás, amit a közösségi oldalaimon kapok, férfiaktól és nőktől egyaránt, akik megírják, mennyire inspiráló számukra, amit csinálok, és példaképként tekintenek rám. Ez rengeteget jelent nekem, különösen a hölgyektől kapott visszajelzések, hiszen egy nő dicsérete többet ér a férfiak szavánál! Az például egyenesen felér egy győzelemmel, amikor egy közönségtalálkozón egy 13 éves kislány elmesélte nekem, hogy én ösztönzöm az egészséges életmódra, és miattam nem eszik chipset!

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Erre az egész mostani szezonomra! Soha nem gondoltam volna, amikor otthon anyukámmal a garázsban gyakoroltam a fitneszgyakorlatom, hogy egyszer Arnold Schwarzenegger fog személyesen gratulálni! Libabőr még mindig! Szeptember 23-án léptem először színpadra Barcelonában, az egyik legnagyobbnak számító európai fitneszversenyen, az Arnold Schwarzenegger nevét viselő Arnold Classic Europe-on, ahol a -160 cm bikini fitness kategóriában első helyezett lettem, így 2013 után immáron másodjára, 2016-ban is az én nyakamba akasztották az aranyérmet. Szeptember 30-án Prágában, az Amatőr Olympián indultam, ahol szintén első helyezett lettem a kategóriámban. Október 15-én Liverpoolban, az IFBB Diamond Cupon pedig nemcsak a kategóriámat nyertem meg, de abszolút bajnok is lettem, ami az adott kategórián belül az összes magasság bajnoka közül a bajnok, és ami automatikusan profi versenyzői státuszt eredményez. Ugyanitt elindultam az amatőröknek rendezett meghívásos, pénzdíjas Elite World Cupon, amit szintén megnyertem. Október 29-én megnyertem az International Bikini Fitness Cupot, 30-án pedig a Magyar Bajnokságot, így ebben a szezonban összesen 7 IFBB-versenyt sikerült megnyernem!

Forrás: Facebook/Kiss Virág, Fotó: Igor Kopcek

Mi a titka a sikeres versenyeidnek?

Van egy remek edzőm, Berkes László és egy szuper csapat, akik mögöttem állnak, és támogatnak: az edzőtársaim és a szponzorom, és egy táplálékkiegészítőket forgalmazó cég. A forma évek kőkemény munkája, amit az aktuális elvárásoknak, trendeknek megfelelően mindig finomítunk, tovább csiszolunk az adott szezonban. Ehhez jön a színpadi kisugárzás és esetemben a „gyilkos mosoly”, ezt egy orosz oldalon olvastam magamról, ahol értékelést írnak a versenyzőkről minden verseny után.

A profikártya megszerzése tulajdonképpen mit jelent?

A profikártya profi versenyzői státuszt jelent, ezek a versenyek az amatőr versenyekkel szemben pénzdíjas versenyek. Amennyiben például egy világ- és egy Európa-bajnokságon sikerül első helyezést elérni, vagy a kategóriádban abszolút bajnok leszel, mint én legutóbb Liverpoolban, úgy automatikusan jár a pro kártya. Egyéb esetben pedig például két nagy kontinentális bajnokságon – mint mondjuk, két Arnold Classic – elért győzelem esetén igényelni lehet a kártyát, de ehhez szükséges a saját szövetséged támogatása.

Forrás: BioTech USA

Milyen céljaid vannak még?

Idén lezárul az amatőr karrierem, jövőre már a profi ligában fogok versenyezni. Szeretnék minél sikeresebben teljesíteni a profi versenyeken, lehetőleg nyerni, pontokat gyűjteni, hogy a későbbiekben kijuthassak a profi versenyek legrangosabb viadalára, a Mr Olympiára. Óriási élmény lenne ennek a sportnak a legnagyobb ikonjaival egy színpadon állni!

Vannak mélypontok a versenyfelkészülések alatt? Hogyan lendülsz túl rajtuk?

Én is ember vagyok, és természetesen mindig vannak mélypontok, de ez szerintem elkerülhetetlen, ha az ember kőkeményen, minden erejét, energiáját beleadva dolgozik egy célért! Mindig van egy nagy, de reális cél, amit kitűzök magam elé, azt pedig felosztom részcélokra, napi etapokra, ez segít abban, hogy motivált maradjak. Ha esetleg mégis rosszabb napom van, akkor mindig keresek valami olyan momentumot, ami segít előhívni a belső örömöt.

Forrás: Facebook/Kiss Virág

Hogyan edzel mostanában, és hogyan étkezel?

A súlyzós edzés minőségében és mennyiségében is ugyanúgy néz ki versenyszezonban és off szezonban is, azaz heti hat edzés, három felsőtest- és három lábedzés. A felkészülés időszakában viszont az edzések száma felmegy napi kettőre. Délelőtt kardiózom, ami lehet taposás vagy lépcsőzés, heti három-öt alkalommal, maximum 30 percig. Étkezés tekintetében nálam nincsenek nagy hullámvölgyek, versenyszezonon kívül 80%-ban tartom az étrendem, egészségesen és tudatosan táplálkozom. Ilyenkor sok gyümölcsöt, zöldséget ehetek, beleférnek a teljes kiőrlésű rozsos termékek, a fűszeresebb ételek. Ha barátokkal megyek vacsorázni, akkor a kedvenc négysajtos gnocchimat rendelem! Ha nassolni szeretnék, akkor fehérjepor hozzáadásával készült édességeket fogyasztok, fehérjeporból ugyanis remek édességeket készíthetünk; nagy kedvencem a proteinpalacsinta. A versenyfelkészülés teljesen más, olyankor meg van tervezve a napi étkezésem, mikor-mit-mennyit ehetek. Ilyenkor elhagyom a gyümölcsöket, a napi szénhidrát- és fehérjemennyiséget számolom, valamint figyelembe veszem azt is, hogy milyen zöldségeket fogyaszthatok.

Az edzés mellett még mivel foglalkozol?

Angol nyelvű politológiadiplomám van, és egyetlen záróvizsga választ el a jogi diploma megszerzésétől, tavasszal szeretnék szakosodni. Mindemellett fitnesz- és sportéletszakértőként tevékenykedem a szponzorcégemnél, illetve nemzetközi és hazai expókon és szemináriumokon képviselem a vállalatot. A versenyzéssel eltöltött évek során edzés, étkezés és táplálékkiegészítés terén rengeteg tapasztalatot szereztem, ezt osztom meg az érdeklődőkkel a cég ingyenes, online elérhető szakértő válaszol című rovatában.

Forrás: BioTech USA

A mai világban mindenki rohan, ezerfelé szakad, mindennel foglalkozik, csak éppen saját magával nem. Első kézből szerzett tapasztalatokkal, a saját példámon keresztül szeretnék motiválni másokat, ráébreszteni őket arra, hogy foglalkozzanak többet magukkal, az egészségükkel, hogy minél hosszabb és teljesebb életet élhessenek. Már apróbb változtatásokkal és a mozgás beiktatásával is sokat tehetünk az egészségünkért. Számomra ez egy fontos küldetés, és mindenképpen szeretném ezen a téren is továbbképezni magamat. Most például az egyik kedvenc bloggeremmel egy olyan főzős videót készítettünk, ahol egy egész napos, egészséges menüsort állítottunk össze, amit bárki könnyedén el tud készíteni és magával tud vinni a munkahelyére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.