Így segít a kávé a fogyásban

Forrás: Thinkstock -
diéta kávéfogyasztás egészséges életmód kávé fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávét nemcsak azért szeretjük, mert gőzölgésével, illatával és ízével megörvendezteti a hideg és sötét őszi reggeleket, hanem azért is, mert egészséges mennyiséget fogyasztva még az alakunk megőrzését, vagy éppen a diétánkat is segítheti. 

A kávé kedvező hatásai

Forrás: Thinkstock
  • Kutatások szerint a test belső hőmérsékletét is megnöveli, ami a zsírok lebontását igen kedvezően befolyásolja.
  • A kávé továbbá vízhajtó hatású: segít megszabadulni a sejtek között megrekedt fölösleges folyadéktól.

Ezek a hatások azok, amelyek miatt a kávé kiválóan eszköze a diétának, csak néhány fontos szabályt érdemes betartani hozzá.

Antioxidánsok

Azon túl, hogy a kávé kiválóan pörgeti az anyagcserét, az antioxidánsok egyik legfontosabb forrása, amelyek védik a sejteket a káros szabadgyökök ellen. Számos szív- és érrendszeri betegség kialakulásáért, vagy az öregedési folyamatok elindulásáért is a szervezetben kialakuló szabadgyökök tehetők felelőssé.

Szabályok:

  • Ha kifejezetten a fogyókúrába szeretnéd beilleszteni a kávézást, akkor üres presszókávét igyál, szigorúan étkezés után, hogy ne terheld meg a gyomrodat.
Forrás: Thinkstock
  • Lehetőség szerint jó minőségű pörköltkávét válassz.
  • Bármi is a célod, de csak ha finom íze és kellemes aromája miatt fogyasztod, akkor se lépd túl a napi két csésze kávét. Ez az a mennyiség, amitől csakis az előnyeit, a pozitív hatásait fogod élvezni a kávénak.
  • Az étkezéseid mellé érdemes citromos vizet fogyasztani, hogy kompenzáld a kávé savasító hatását.
  • Ha nem kifejezetten fogyni szeretnél, csak az egészséges életmódodba akarod beilleszteni a kávézást, akkor nem kell kifejezetten óckodni a tejes kávétól sem, és egy kis ízesítőszert is lehet beletenni. Ez persze ne finomított cukor legyen, hanem alternatív cukorpótlók.

Feketén, habosan, tejjel, mindenhogy imádjuk!

El sem tudnánk képzelni nélküle a napjainkat, mert nyugalmas perceket biztosít, mert elképesztően finom, mert százféle variációban el lehet készíteni, mert feldob. Igen, ez a kávé, aminek nemrég ünnepeltük világnapját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.