Miért gyűlölik a nők a testüket?

Forrás: Youtube -
testkép testképzavar test gyűlölet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss kutatás 13 országban végzett felmérést a nők között arról, hogy mennyire elégedettek a testükkel. A végeredmény sokkoló lett. Egyes nemzeteknél a nők 80, vagy akár 90 százalékának nem tetszik az, amit a tükörben lát.

A kutatást 13 országban végezték el Brazíliától Japánig, 10 és 64 év közötti nőket kérdeztek arról, mit gondolnak a testükről. Ez alapján kiderült, hogy a brit nők 80 százaléka egyenesen rosszul érzi magát a bőrében, náluk már csak a japán nők utálják magukat jobban: ott csupán 8 százalék néz örömmel a tükörbe. A lista élén a Dél-afrikai Köztársaság lakói kapnak helyet: itt a nők 64 százaléka úgy érzi, büszke lehet a testére.

Forrás: Dreamstime

Kiderült az is, hogy világszerte a megkérdezett nők 85, a lányok 79 százaléka mondott már le programot azért, mert rosszul érezte magát a külseje miatt, és nem mert emberek közé menni.

Tízből kilenc nő és tízből hét lány vallotta be, hogy koplalt már azért, mert szeretett volna tökéletes testet, és ezért az egészségügyi kockázatoktól sem riadt vissza.

Teszteld magad!

Kevés nő elégetett maximálisan a testével. Vagy a comb túl vastag, vagy a derék nem elég vékony, de olyan is akad szép számmal, aki szinte semmit nem kedvel magán. Te vajon jól érzed magad, vagy titkon szívesebben bújnál más bőrbe? Most kiderítheted!

„Természetesen aggasztó eredmények ezek, de kicsit sem vagyunk meglepődve, hiszen a nőknek rengeteg elvárásnak kell megfelelniük, és óriási nyomás alatt állnak. Fontos, hogy az elvárások falai leomoljanak, és a nők büszkén nézhessenek tükörbe" – mondja dr. Nancy Etcoff, a Harvard orvosi egyetemének munkatársa.

Forrás: Youtube

És valóban: a nők 65, illetve a lányok szintén 65 százaléka számolt be arról, hogy folyamatosan szorong a reklámokban látható tökéletes testű nők láttán, és az ilyen tartalmak még inkább elbizonytalanítják őket a külsejükkel kapcsolatban. Ötvenkilenc százalék beismerte, hogy a közösségi média külön rátesz egy lapáttal arra, hogy rosszul érezze magát a bőrében.

Íme, az elégedett nők aránya:

  1. Dél-Afrika: 64%
  2. Oroszország: 45%
  3. Törökország: 42%
  4. India: 40%
  5. Kína: 37%
  6. Mexikó: 36%
  7. Németország: 34%
  8. Brazília: 27%
  9. USA: 24%
  10. Kanada: 22%
  11. Ausztrália: 20%
  12. Egyesült Királyság: 20%
  13. Japán: 8%

Öt őszinte sztárvélemény a testképzavarról

A tökéletes test és a vékonyság bizonyos berkekben komoly elvárásnak számít. Néhány sztár azonban szembemegy a dogmákkal, és nyíltan vállalja kerekded alkatát vagy éppen éles véleményét a (tévesen) tökéletesnek kikiáltott lányokról. Olvasd el Adele, Rihanna és Jennifer Lawrence véleményét!
Tücskök, férgek, giliszták, lárvák – a legjobb ételek diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160704-a-rovarok-a-jovo-etelei-es-meg-a-fogyokuraban-is-segitenek.htmlÉhes vagy? Mit szólnál egy kis fűszeres szöcskéhez némi kukacmártással? A legtöbb nyugati embernek egy ilyen fogás gondolatától is felfordul a gyomra, pedig a rovarfogyasztás a világ számos pontján bevett gyakorlatnak számít, főként kiváló tápértéküknek köszönhetően. Ez Zsír!--Vízparton hűsölsz? Használd ki a víz erejét a jógában is!http://www.life.hu/ez-zsir/20160701-hasznald-ki-a-viz-erejet-a-jogaban.htmlA bolygónk és a testünk is körülbelül 70%-ban víz. A víz a természetben és a testünkben is lehet nyugodt és tükörsima, tud finoman fodrozódni, lágyan áramlani, hullámozni, elemi erővel mozogni, és vízesésként zuhogni. Lehet finom vízpermet vagy pára, lehet áradó folyó. Néha engedni kell folyni a maga útján, de ha mederbe tereled, irányítottan lehet használni a vízben rejlő szelíd, de hatalmas erőt. A nyári időszak tüzét jól ellensúlyozhatja a víz hűsítő lágysága. Ez Zsír!--10 ok, amiért nem fogyszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160701-okok-amiert-nem-fogysz.htmlÚgy érzed, mindent megteszel a hőn áhított fogyásért, mégsem sikerül elérned a kitűzött célt? Ha hetek óta nem mutat kevesebbet a mérleg, valószínűleg valamit rosszul csinálsz. Olvasd el a 10 tipikus hibát, amit a fogyókúrázók elkövetnek! Ez Zsír!--Készen állsz a következő kihívásra? Július a gyümölcsevés hónapja!http://www.life.hu/ez-zsir/20160629-julius-a-gyumolcseves-honapja-a-kihivas-eveben.htmlA futás hónapja után a július a gyümölcsevés próbája lesz, a kihívás évének következő megmérettetése ugyanis arról szól, hogy mindennap együnk gyümölcsöt. Ez Zsír!--Felér egy brutális kínzással! Ez történik a testeddel, ha nem iszol elég vizethttp://www.life.hu/ez-zsir/20160627-feler-egy-brutalis-kinzassal-ez-tortenik-a-testeddel-ha-nem-iszol-eleg-vizet.htmlAz emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza. Ez Zsír!OrigoCsak 5 perc! Így készül az egészséges gyümölcsjégkrém!http://www.life.hu/ez-zsir/20160623-egeszseges-gyumolcsos-fagyik-5-perc-alatt.htmlItt az idei nyár első hőségriasztása. Ahelyett, hogy legszívesebben bebújnál a hűtőszekrénybe, próbáld ki az egészséges jeges finomságokat, amiket te is pillanatok alatt elkészíthetsz otthon. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.