Az áfonya az új szuperétel: íme, 9 jótékony hatása

Forrás: Thinkstock -
szuperétel egészség áfonya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy néz ki, az áfonya a legújabb szuperétel: lassítja az öregedést, véd a szívbetegségek és az Alzheimer-kór ellen, ráadásul segítségével jobban látunk éjjel, és még a húgyúti fertőzések is jó eséllyel elkerülhetők. Íme, az áfonya jótékony hatásai a szervezetre.

Lassítja az öregedést – A magas antioxidáns-szint a többi élénk színű gyümölcshöz és zöldséghez hasonlóan az öregedés lelassul az áfonya segítségével.

Véd a rák ellen – Az áfonyában található rák ellen védelmet nyújtó összetevők a már meglévő daganat növekedését is lassítják.

Forrás: Thinkstock

Enyhíti a hasmenés kellemetlen tüneteit – Az áfonyát a svédek régóta használják a gyerek hasmenése ellen, ráadásul egyes összetevők az E.coli-baktériumot is elpusztítják.

Javul a koncentrációs képességünk és a memóriánk – Az anthocyanin nevű összetevő, ami a gyümölcs élénk színét adja, megvédi az agy bizonyos neuronjait.

10 „szuperétel", amivel feldobhatod az étrendedet

Te hiszel a szuperételekben? Manapság egyre nagyobb divat néhány dolgot szuperélelmiszernek kikiáltani, ám azt nem árt tudni, hogy ezek nem fognak csodát tenni. Fogyaszd őket bátran, de figyelj a kiegyensúlyozott táplálkozásra - íme, néhány divatos szuperétel.

Megakadályozza a húgyúti fertőzéseket – A gyümölcs egy nemrég azonosított összetevője ebben is a segítségünkre van.

Csökken a szívbetegségek kockázata is – Az áfonya segít abban, hogy a „rossz koleszterin”, az LDL ne halmozódjon fel, így a szív- és érrendszeri betegségek is elkerülhetők.

Javul a látásunk a sötétben – A szemünkre is jótékony hatással van az élénk lila színű gyümölcs.

Terhesség alatt is ajánlott fogyasztása – A folsavban, C vitaminban és kalciumban is gazdag gyümölcs a magzat egészségét védi terhesség idején.

Az emésztésnek is jót tesz – A magas rosttartalom székrekedés esetén is jót tesz.

Katus Attila napi tippjei az egészségért – 6.naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160415-katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-6-nap.htmlSzeretnél egészségesen étkezni és sportolni, hogy fitt és életerős legyél? Szeretnél jó alakot és tónusos izmokat? Fogadd meg Katus Attila napi tippjeit, és indulj el az életmódváltás útján. Ez Zsír!--Modell feleségével edzett az argentin focista - Videó! http://www.life.hu/ez-zsir/20160415-ezequiel-garay-egyutt-edzett-a-felesegevel-modell-megosztottak-a-kozos-testmozgast.htmlMi is lehetne jobb annál, mint amikor az ember együtt edzhet a szerelmével. A spanyol modell a közösségi oldalán osztott meg egy cuki videót a férjével. Ez Zsír!OrigoRubint Réka izmos kockahasat villantotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160415-rubint-reka-fitnesz-edzo-izmos-kockahasat-villantott.htmlA fitnesz nagyasszonya egy laza szelfit dobott, nekünk pedig tátva maradt a szánk, mert a pocakján akár sajtot is reszelhetnénk. Ez Zsír!OrigoTe jógáznál meztelenül idegenekkel? Ilyen érzés valójában!http://www.life.hu/ez-zsir/20160415-robyn-smith-kiprobalta-a-meztelen-jogat-ami-szerinte-felszabadito-erzes.htmlOtthon, csendes magányban még csak-csak ráveszi magát az ember, hogy bármit is meztelenül csináljon, de vajon milyen érzés lehet, teljesen idegen emberekkel együtt mozogni pucéron? Ez Zsír!OrigoFutókisokos - Mikor, mennyit, hogyan? http://www.life.hu/ez-zsir/20160414-futo-kisokos-igy-vagj-bele-a-szabadteri-sportba.htmlKinek nem ajánlott a futás? Hogyan érdemes elkezdeni, ha teljesen kezdő vagy? Miért kell odafigyelni a légzésre, és milyen terepen egészséges a futás? Tudj meg mindent a cikkünkből! Ez Zsír!--Gyötrelem és kirekesztés volt a sorsa túlsúlyos kislánynakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160415-breanna-bond-tulsulyos-kislany-kirekesztettek-csufoltak-elkepeszto-atalakulason-ment-keresztul-egy.htmlKilencéves korában 84 kilónál is többet nyomott Breanna Bond, aki az iskolában is a csúfolódások célpontja lett súlya miatt. Ma már nem lenne miért kritizálniuk a kislányt, ugyanis teljesen átalakult. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.