Papp Melinda fitneszmodell: "Betartom a játékszabályokat, de élhető életet szeretnék"

fitnesz egészséges életmód verseny fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 22 éves Papp Melinda két versenyszezonon van túl. A sport és az egészséges életmód számára szívügy, de az állat- és környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás is. Melinda betartja a játékszabályokat, amelyeket egy fitneszmodellnek kell, de mindemellett egy élhető életet szeretne megteremteni.
Forrás: Papp Melinda

Melinda 17 éves korában a rendőrtiszti főiskolára készült, így a teste formába hozása már több szempontból is kívánatos volt. A vidéki kisvárosban, ahol felnőtt, kevés lehetőség akadt a sportolásra, ezért a konditerem tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak. Melinda, aki jelenleg személyi edzőként dolgozik, és mellette az ELTE igazságügyi-igazgatási szakát végzi, eddig két versenyszezonon van túl. Az első szezont kísérleti jelleggel kisebb kupákkal kezdte, majd pedig a nemzetközi versenyeken is megmérette magát.

Eredményei

2014
Oszt Feszt I. hely
Bodyspor Kupa I. hely /tehetségkutató/
Tropical Kupa I. hely
WBPF Magyar Bajnokság I. hely
Kripta Kupa II. hely

2015
Ausztria Kupa II. hely
Magyar Bajnokság III. hely
WBPF EB. II. hely
MOM Sport Beach I. hely

Természetesen a közeljövőben még szeretne fitneszmodell kategóriában versenyezni, továbbra is a WBPF szövetség keretén belül. "Szeretnék jó fitmodellé válni" – fogalmazott Melinda, aki ezen túl jó célért is szívesen modellkedik. Mivel mostanában változott az ideál: divatba jöttek a fitt, sportos vitalitást sugárzó modellek, egyre több felkérést kap, és örömmel vállal el olyan fotózásokat, fellépéseket, amikor olyan cég termékeit reklámozhatja, amelyek figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, a társadalmi felelősségvállalásra és a környezetvédelemre.

Forrás: Papp Melinda, Fotó: Rico

Igazi állatbarát

"Négy kutyám van, az egyiket az utcáról fogadtuk be. Felelősek vagyunk az állatainkért, a környezetünkért. Egyetértek azzal, hogy törvényes úton kell fellépni az állatkínzók és a környezetüket károsítok ellen. Ha a gyerekek kiskorukban megtanulnák, hogyan tudnak gondoskodni négylábú barátaikról, akkor egymással is elnézőbbek lennének és jobb, békésebb felnőttekké válnának."

Melinda abban is biztos, hogy a távolabbi jövőben is sporttal szeretne foglalkozni, hiszen az egészséges, sportos életmód mindig a szívügye lesz, de persze mindemellett családot is szeretne majd alapítani. Ami viszont a jelent és az edzést illeti: most az úgynevezett off időszak szerint edz heti négyszer.

Forrás: Papp Melinda

Melinda szerint a gyenge pontja a magasságából adódó alkati hiányosságok. Mivel modellalkat, 171 centi magas, így számára az izomépítés a legnehezebb része a fitnesz sportnak: "Tudom, most egyesek meg fognak kövezni, de igen, az alacsony lányoknak könnyebb látványos eredményt elérni, mint ahogyan az alacsonyabb fiúk is zömökebbnek, erősebbnek látszanak magasabb társaiknál. A magas lányoknak tudomásul kell venniük, hogy hosszabbak a végtagjaik és a törzsük, így egységnyi izomtömeg nagyobb felületen oszlik el, így kevésbé szembetűnő" – mondja.

Kedvenc gyakorlata

Kedvencem gyakorlatom a felhúzás, mert kombinált gyakorlatként megmozgatja a combhajlítót, farizmot, alsó hátizmot. Szerintem nőknek és férfiaknak egyaránt edzéseik korai szakaszában el kellene sajátítaniuk ezt a gyakorlatot.
Forrás: Papp Melinda

Ezért a mennyiségi étkezés elvén vagyok, tehát mennyiségében határozott mértéket tartok, és a főétkezések alkotják a minőséget egy átlagos napon, de emellett főként a reggeli órákban, energiaszegény időszakban megengedek magamnak egy kis finomságot. Ugyanakkor versenyre való készülések alkalmával nem engedek a csábításnak" – meséli Melinda, aki az oly sokakat érintő motivációvesztésről is őszintén beszélt nekünk:

Kedvenc diétás étele: proteines palacsinta

Hozzávalók:
• 3 db tojásfehérje (vagy ha nem zavar a sárgája, akkor 2 pici tojással helyettesítsd)
• 40 g proteinpor
• kb. 2 dl ásványvíz
• pici olívaolaj a serpenyő kikenéséhez

Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket picit felverjük, majd hozzákeverjük a proteinport és a vizet.
2. A serpenyőt kikenjük egy pici olajjal, és szépen belecsurgatjuk a palacsintatésztát.
3. Alacsony lángon süssük! Várjuk meg, míg a széle megsül, és fakanállal könnyen alányúlva át tudjuk fordítani. Ne feledjük, a türelmetlenség félbetépett palacsintákat eredményez!
4. A töltelék diéta- és ízlésfüggő, a képen egy kis zsírszegény túrót tettem rá, és barackkal díszítettem.

Ők a popsiformálás nagymesterei: Jen Selter, Vicky Justiz és Renahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160325-ok-a-guggolas-nagymesterei-jen-selter-vicky-justiz-es-rena.htmlA márciusi kihívás a tökéletes combokról és a kerek popsiról szól. Nézzük, kik azok az Instagram-sztárok, akik igazi példaképek ebben. Lesd el az ő tanácsaikat! Ez Zsír!--5 méregtelenítő tipp húsvét utánrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160323-meregtelenito-tippek-husvet-utanra.htmlHiába tudjuk, hogy a túlevés bizony nem egészséges, különösen ünnepek alkalmával mégis hajlamosak vagyunk beleesni ebbe a hibába. Az ilyen napok után érdemes méregtelenítőkúrát tartani. Ez Zsír!--A fogyás a takarításnál kezdődikhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160319-a-fogyas-a-takaritasnal-kezdodik.htmlMeglepő új kutatási eredmény látott napvilágot: akár kétszer is többet eszünk, ha rendetlenség van körülöttünk a konyhában, mivel ilyenkor stressz hatása alatt állunk. Ez Zsír!ThinkstockA motiváció megtartásának öt lépésehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160319-a-motivacio-megtartasanak-ot-lepese.htmlA siker alapja a motiváció. A motiváció azt jelenti, hogy mindig a szemed előtt lebeg a cél. Tudod, hogy miért kezdtél bele a fogyásba, a diétába, a testmozgásba, és tudod, hogy mi a végső célod mindezzel. Motiváció nélkül nincs győzelem! Ez Zsír!--Minél előbb lapos hasat szeretnél? Így étkezz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160316-igy-etkezz-ha-lapos-hasat-szeretnel.htmlTáplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször, igyál 6-8 pohár vizet, és minden egyes falatot addig rágj, amíg teljesen pépessé nem válik. Ez Zsír!ThinkstockTavaszi fáradtság ellen: jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160311-jogazz-a-tavaszi-faradtsag-ellen.htmlHiába sütött ki végre a nap, és került le a nagykabát, a fáradtságtól alig bírsz kikászálódni az ágyból, kialvatlan, ingerlékeny vagy, a tested nehézkes, az ízületeid be vannak rozsdásodva, a fejed kóvályog, és semmihez sincs kedved? Ha ezt tapasztalod, akkor sem kell feltétlenül orvoshoz szaladnod, a legvalószínűbb diagnózis: tavaszi fáradtság! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.