10 meglepő ok, ami keresztbe tesz a fogyókúrának

Forrás: Dreamstime -
diéta meglepő fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sikerül olyan mértékben fogyni, mint ahogy tervezted? Vagy éppenséggel egyáltalán nem mutat kevesebbet a mérleg? Lehet, hogy valamit rosszul csinálsz a diétád alatt. Íme, 10 meglepő dolog, amiről nem is gondolnád, hogy keresztbe tehet a fogyókúrádnak.

Azt gondolod, hogy ha sokat mozogsz, bármit ehetsz

Sokan azt gondolják, hogy bármit megengedhetnek maguknak az étkezésben, ha rendszeresen járnak edzeni. Ez a gondolkodásmód azonban hibás. Valójában az egészséges étkezés ugyanannyira fontos, mit a testedzés. Ha valódi eredményt szeretnél, egyiket sem veheted félvállról.

Nem alszol eleget

Az alvás minden szempontból javítja az életminőséget. Elengedhetetlen feltétele a szépségnek és a fittségnek is. Kutatások kimutatták, hogy az alváshiány súlygyarapodáshoz is vezethet.

Forrás: Dreamstime


Odaláncolod magad az asztalhoz

A mozgásszegény munkanapok simán tönkretehetik a diétádat. Kutatások szerint, aki sokat ül a munkahelyén, sokkal könnyebben hízik el. Munka közben tarts többször szünetet, állj fel, tegyél egy-kért kört. Ebédidőben tegyél egy rövidebb sétát is.

Fel nem fedett lelki problémák vannak a háttérben

Kutatások szerint a depresszióra utaló tünetek az étvágyat is megváltoztathatják. Így lesz a túlevés az egyik tipikus tünete a komoly lelki problémáknak.

Azt gondolod, hogy a diétás üdítők tényleg diétásak

Hiába állítják, hogy a diétás üdítők egészségesek, a kalóriamentes, mesterséges édesítőszerekkel felturbózott italok valójában egyáltalán nem segítik a diétát. Kutatások szerint ráadásul fokozzák a valódi cukor iránti sóvárgást. Fogyassz inkább vizet, amit bátran ízesíthetsz citrommal.

Forrás: Dreamstime


Nem eszel eleget

Nem a koplalás, hanem a kiegyensúlyozott étrend a diéta alapja. Próbáld az arany középutat megtalálni: egyél fehérjét, rostokat, jó fajta szénhidrátokat, zöldségeket és gyümölcsöket.

Csak a futópadon edzel

Az edzések változatossága nagyon fontos: ha csak a futópadon izzadsz, az még nem elég. Rengetegféle kardióedzés közül lehet már választani, ami mellé persze az erősítő mozgások is kellenek. Hatékony lehetsz, ha különböző kihívásokat is állítasz magad elé.

Alábecsülöd az éttermi adagokat

Tanulmányok szerint, ha otthon főzöl, 250 kalóriával eszel kevesebbet, mintha étteremben ennél. Az éttermekben ugyanis hiába kéred az egészséges ételeket, például egy salátát, nem tudhatod például, hogy milyen dresszing van rajta.

Forrás: Thinkstock

Stresszes vagy

A fáradtság, a motiváció hiánya és az egészségtelen ételek iránti állandó sóvárgás nagyban akadályozzák a fogyókúrát. Ahhoz, hogy ezek ne álljanak az útba, a stresszfaktorral kell ügyesen megbirkózni.

Vacsora közben tévézel

Kutatások szerint tévézés közben hajlamosak vagyunk sokkal több ételt fogyasztani, ugyanis nem hagyjuk abba az evést, amikor jóllaktuk, így a rendszeres túlevés garantált.

A fogyás a takarításnál kezdődikhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160319-a-fogyas-a-takaritasnal-kezdodik.htmlMeglepő új kutatási eredmény látott napvilágot: akár kétszer is többet eszünk, ha rendetlenség van körülöttünk a konyhában, mivel ilyenkor stressz hatása alatt állunk. Ez Zsír!ThinkstockA motiváció megtartásának öt lépésehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160319-a-motivacio-megtartasanak-ot-lepese.htmlA siker alapja a motiváció. A motiváció azt jelenti, hogy mindig a szemed előtt lebeg a cél. Tudod, hogy miért kezdtél bele a fogyásba, a diétába, a testmozgásba, és tudod, hogy mi a végső célod mindezzel. Motiváció nélkül nincs győzelem! Ez Zsír!--A nassolás valójában segíti a diétát – Csak okosan kell csinálni!http://www.life.hu/ez-zsir/20160319-a-nassolas-segit-a-dietaban.htmlNem érdemes spártai életet élni a fogyókúra idején, az előre eltervezett és ügyesen kivitelezett "nasinapok" ugyanis jót tesznek a motivációnak. Ez Zsír!--Itt a tavasz és a kerti sütögetések ideje – Grillezz egészségesen!http://www.life.hu/ez-zsir/20160318-egeszseges-grill-etelek.htmlAhogy melegszik az idő, egyre inkább vágyunk a szabadba: sétálni, kirándulni, piknikezni, grillezni. Mi imádjuk a kerti sütögetést, amiről szerencsére a bikiniszezon közeledtével, a diéta alatt sem kell lemondani. Csak néhány egyszerű dologra kell odafigyelni. Ez Zsír!--Kipróbáltuk: Booty Barrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160315-kiprobaltuk-booty-barre-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlSoha nincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – ezúttal a Booty Barre kerül terítékre. Ez Zsír!OrigoMinél előbb lapos hasat szeretnél? Így étkezz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160316-igy-etkezz-ha-lapos-hasat-szeretnel.htmlTáplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször, igyál 6-8 pohár vizet, és minden egyes falatot addig rágj, amíg teljesen pépessé nem válik. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.