A nassolás valójában segíti a diétát – Csak okosan kell csinálni!

Forrás: Thinkstock -
diéta nassolás fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem érdemes spártai életet élni a fogyókúra idején, az előre eltervezett és ügyesen kivitelezett "nasinapok" ugyanis jót tesznek a motivációnak.

A csokoládétorta és a baconbe bugyolált virsli talán nem tűnik épp diétás ételnek, ettől függetlenül nem árt, ha ilyesmivel is kényeztetjük magunkat olykor – ízlés szerint. A lényeg csupán annyi, hogy tervezzük meg jó előre, melyik napon "csalunk" egy kicsit, és tartsuk is magunkat ehhez: így ugyanis egész héten könnyebben tartjuk majd magunkat a szigorú diétához.

Forrás: Thinkstock

A kutatás során 36 férfit és nőt osztottak két csoportba, Minden résztvevő erősen aggódott a súlya miatt, és fogyni vágyott. Az első csoport szigorúan diétázott, kilengések nélkül, míg a másik csoport hetente egyszer kapott egy napot, amikor csalhatott kicsit. Az első csoport tagjai napi 1500 kalóriát vehettek magukhoz, míg a másik csoport 1300 kalóriára korlátozta magát, de hetente egyszer 2700 kalóriáig mehetett.

Minden résztvevő online naplót írt a tapasztalatairól naponta, majd vizsgálatokon estek át.

Kiderült, hogy a kilengést megengedők bizonyultak motiváltabbnak és kitartóbbnak, így a fogyás is nekik ment könnyebben.

A szigorú koplalók közül többen adták fel hamarabb az egészet, mivel semmi nem volt, ami erőt adott volna nekik a kezdeti szakaszban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.