Léleksimogató feltöltődés téli estékre - ezeket a programokat ne hagyd ki!

Programajanló Belvárosi Színház belvárosiszínház2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végérvényesen itt a tél és egyre nehezebben vesszük rá magunkat, hogy kimozduljunk ebben a hidegben. Összeszedtünk néhány olyan szuper programot, amikért érdemes elhagyni a finom meleg otthonunkat.

Kaktuszvirág

Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? Julian, a fogorvos például jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Amikor viszont mégis nősülne, Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a "feleség" boldog, ha megszabadulhat Julian-től. De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet?

A komédia zenés változata után most először látható Magyarországon a Broadway-változat, amely alapján a nagy sikerű film készült Walter Matthau, Ingrid Bergman és Goldie Hawn főszereplésével.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Szereplők: Kovács Patrícia, Ötvös András, Józsa Bettina/Gombó Viola Lotti, Hunyadi Máté/Rohonyi Barnabás, Schruff Milán, Ficzere Béla, Fekete Györgyi, Mész Adrienn

Időpont: november

Helyszín: Belvárosi Színház

A Kaktuszvirág Kovács Patrícia és Ötvös András szereplésével látható a Belvárosi Színházban Forrás: Belvárosi Színház

Tutanhamon Kiállítás

November 8-án megnyílt a kiállítás, ahol a látogató pont úgy érezheti magát, mint Howard Carter felfedező 98 éve, amikor megpillantotta egy pislákoló gyertya fényénél Tutanhamon sírkamráját.

A Tutanhamon – Rejtélye és Kincsei kiállítás életre szóló élményt és betekintést kínál Önnek az ókori Egyiptomot kutató régészet világába. Induljon el erre a fantasztikus utazásra, és fedezze fel a fáraó sírkamráit és kincseit, pontosan úgy, ahogy Howard Carter 1922-ben tette.
Majdnem 100 évvel a szenzációs feltárás után, a Tutanhamon – Rejtélye és Kincsei kiállítás egyedi módon mutatja be az felfedezés történetét. 2000 nm2-en több, mint 1000 kiállítási tárgy, grafika, videók, és ingyenes audioguide várja a látogatókat egy olyan kiállításon, amit már több, mint 6 millióan néztek meg, miközben bejárta Zürichet, Dublint, Brüsszelt, Madridot, Szöult és Párizst.

Időpont: november 8-tól márciusig

Helyszín: Király utca 26

A Tutanhamon kiállítást november 8-tól lehet megtekinteni Forrás: tut-kiallitas.hu

Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál 2019

XII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál 2019. december 6-8. között várja az érdeklődőket. Egy hosszú hétvégén át több helyszínen csábítják a szervezők a látogatókat. Számos program közül válogathatnak az érdeklődők: mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek bemutatása, kóstolása és vására, méhészeti kiállítás és vásár , mézzel készített különleges ételek készítése és kóstolása. Adventi készülődés, kézműves programokkal, gyerekeknek. Múzeumi körséta kedvezményekkel és mézkóstolóval. Hangulatos műsorok, Luca-napi meglepetések színesítik a gazdag programot.

Helyszín: Gyula

Időpont: december 6-8

XII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál 2019. december 6-8. között várja az érdeklődőket Forrás: Shutterstock

Adventi Gyerekprogramok Budán

A magyar gyerekzenei színtéren most először kapcsolódik össze igényes élőzenei koncert, mini-színház és különleges, 21. századi vizualitás, ami eddig még ilyen fúzióban itthon nem látott, eredeti módon kerül színpadra. Multimédiás, interaktív családi koncert és játék az idővel, élőben készített animációival és legújabb interaktív technológiával. 70 perc szünet nélkül.

Időmanó: Bíró Eszter – ének, metalofon, tánc
Födő Sándor "Fodo" – ütőhangszerek
Csókás Zsolt – gitárok, ütőhangszerek
Cserta Balázs – szoprán szaxofon, klarinét, furulyák, tárogató
Ifj. Tóth István – gitár, basszusgitár
Narrátor: Kálloy Molnár Péter
Interaktív vetítés, élő animációk: Karcis Gábor
Animációk: Horváth Réka
Író/dramaturg: Bíró Eszter és Födő Sándor
Jelmez: Romani
Zeneszerző/hangszerelés: Födő Sándor "Fodo"
Dalszövegek: Hegyi György, Marék Veronika, Varró Dani
Rendező: Bíró Eszter

Helyszín: Várkert Bazár

Időpont: december 1.

Az Időmanó szerepében Bíró Esztert láthatjuk december 1-jén Forrás: Facebook/Várkert Bazár

MikulásGyár 2019

A MikulásGyár a térség legnagyobb, legismertebb és legelismertebb szervezett jótékonysági akciója. Célja a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. A MikulásGyár hitvallása a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás, nem ismer különbséget gyermek és gyermek között, küzd a diszkrimináció ellen.

A MikulásGyár az adományozóktól nem kér és nem fogad el készpénzt, emelt díjas sms-t, elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhákat, játékokat, könyveket gyűjt a rászorulóknak. Az adományok szelektálását és szétosztását - rászorultsági alapon - a Magyar Vöröskereszt végzi, másik fő stratégiai partnerünk, a Magyar Posta és Posta Logisztika segítségével.

Időpont: november 29 - december 21.

Helyszín: Millenáris Park

A MikulásGyár tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhákat, játékokat, könyveket gyűjt a rászorulóknak Forrás: Facebook/Mikulásgyár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.