Borzasztó napokon van túl az Első Emelet zenésze: "Biztos vagyok abban, hogy koronavírusos voltam"

Forrás: Facebook/Első emelet -
járvány Tereh István Első Emelet koronavírus vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 62 éves Tereh István majdnem biztos benne, hogy elkapta a koronavírust. Azért csak majdnem, mert hiába szeretett volna tesztet csináltatni, az orvosok nem tartották szükségesnek.

"Ilyen rosszullétet még életemben nem éreztem! Sokszor voltam már influenzás, mind gyerekjáték volt ehhez képest "– kezdte az Első Emelet zenésze a Blikknek.

"Három hete kezdődött gyengeséggel, fejfájással, lázzal, ami pár nap alatt nagyon elfajult. Ahhoz is erőt kellett gyűjteni, hogy egyáltalán kikeljek az ágyból, és a falat támogatva eljussak a fürdőszobáig. Nehezen kaptam levegőt, fulladtam, ziháltam, elveszett minden erő belőlem, le kellett ülnöm tízlépésnyi út közben is"

– mesélte a zenész, akinek az állapota 3-4 nap után még rosszabb lett.

Tereh István, az Első emelet zenésze Forrás: Facebook/Első emelet

A tünetek felerősödése után István egyik orvos barátja azt tanácsolta, csináltasson tesztet, a járvány elején azonban még csak azoknak csináltak hivatalból tesztet, akik külföldön jártak vagy külföldiekkel érintkeztek.

"Engem is felhívtak, arról faggattak, jártam-e Olaszországban, vagy érintkeztem-e külföldiekkel, van-e lázam és fulladásom. Mivel a külföldre vonatkozó két kérdésre nemleges választ adtam, nem tartották szükségesnek a tesztet"– mondta a zenei producer, akit a kórházról és a mentőről is lebeszéltek.

"Azt javasolták, feküdjem ki itthon, karanténban, mert ha mégsem koronavírusom van, elkaphatom. A felírt antibiotikumot egy barátom kiváltotta, elkezdtem szedni. Hol annyira szakadt rólam a víz, hogy ágyneműt kellett cserélni, hol a hideg rázott, vacogva feküdtem a paplan alatt"

– sorolta a tüneteket a zenész, aki ízeket sem érzett.

"A tünetek miatt majdnem biztos vagyok abban, hogy koronavírusos voltam. Ha az étvágytalanság ellenére megpróbáltam bármit inni, enni, mindennek furcsa, sós, kesernyés íze volt, egy mondatot képtelen voltam zihálás nélkül végigmondani, őrült gyengeséget éreztem. Többször átestem különböző influenzán, de egy se volt ilyen rettenetes. Négy-öt kilót fogyhattam, fizikálisan leromlottam a betegség miatt. Pár napja vagyok jobban, már le tudok menni sétálni egy keveset. Most vagyok olyan állapotban, hogy utánanézzek, hol lehet magántesztet csináltatni, kíváncsi vagyok, vannak-e még nyomai a szervezetemben. Biztosat kell tudnom, mert a volt feleségem, a felnőtt lányom és a barátaim is ápoltak, elkaphatták" – tette hozzá Tereh István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.