Egy 14 éves fiú mentette meg egy 15 éves lány életét a Balatonnál

életmentés allergia Badacsony túra Balaton lódarázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy lódarázs csípésétől lett rosszul egy lány a Balaton északi oldalán túrázás közben. Egy szintén arra kiránduló, mogyoróallergiás fiú mentette meg az életét, volt nála adrenalininjekció, amit be is adott a lánynak.

A családjával túrázott az a 15 éves lány, aki egy lódarázs csípésétől lett rosszul Badacsonytomajnál. Súlyos allergiás reakció lépett fel nála, elvesztette az eszméletét, hörgött, hányt és leállt a légzése. A mentőautó nem tudta megközelíteni, a mentőhelikopter pedig nem látta a családot.


Az volt a szerencse, hogy pont arra járt egy 14 éves fiú is a családjával, aki mogyoróallergiás és volt nála adrenalininjekció, amit be is adott a lánynak, aki azonnal jobban lett, megszűnt a hörgő légzése – mesélte a lány édesanyja az RTL Klub kameráinak. Most a Facebookon keresik a fiút, hogy meg tudják köszönni neki a segítséget és visszaadják a drága injekció árát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.