Több mint 500 fogat operáltak ki egy hétéves kisfiú szájából

operáció fogsor fog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte hihetetlen, elképzelni is alig tudjuk, pedig tényleg megtörtént: egy hétéves indiai kisfiú állkapocsfájdalomra panaszkodott, majd egy röntgen után sokkoló dolog derült ki: több mint 500 foggal több lapult a szájában. 

A röntgen kimutatta, hogy az indiai kisfiúnak túlságosan sok foga van, a legfőbb problémát a jobb állkapocs hátulján rejlő, furcsa zacskó okozta, amiben több száz picike fog lapult.

A Saveetha Dental College orvosa ötórás műtéttel szabadította meg a kisfiút a fájdalmától, azaz az extra fogaktól. Összesen 526 különböző méretű - a néhány milliméterestől a másfél centis nagyságig terjedő - fogat távolítottak el. Érdekes egyébként, hogy a legkisebb fog is teljesen kifejlett volt, koronával, gyökérrel és zománccal. A kisfiú három nap után az életkorának megfelelően, 21 foggal térhetett haza a kórházból.

Bevált módszerek lábszag ellenhttp://www.life.hu/drlife/20190805-tippek-labszag-ellen.htmlA verejtékezés abszolút természetes dolog, az viszont nagyban változik, hogy kit mennyire intenzíven érint a dolog, nem beszélve a kellemetlen szagokról, amelyek ellen azonban egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk. Most a lábizzadás ellen adunk tippeket, illetve a kellemetlen lábszag elűzésére. Dr. Life--Korán keléssel a mellrák ellen: különös felfedezésre jutottak a kutatókhttp://www.life.hu/drlife/20190803-koran-kelessel-a-mellrak-ellen-kulonos-felfedezesre-jutottak-a-kutatok.htmlEgy közelmúltban készített kutatás szerint azok a nők, akik reggelente korábban kelnek, kevésbé betegszenek meg mellrákban, azokhoz képest, akik az elégséges 7-8 óránál többet töltenek az ágyban. A szakemberek szerint az összefüggések feltérképezése miatt további vizsgálatokra is szükség van, hogy még pontosabban meghatározhassák, hogyan befolyásolja az ébredés időpontja a daganatos betegségek rizikóját. Dr. Life--Búvárkodás közben hólyagosra égett egy tinilány háta – döbbenetes fotóhttp://www.life.hu/drlife/20190801-buvarkodas-kozben-holyagosra-egett-egy-tinilany-hata-dobbenetes-foto.htmlMindössze egy óra búvárkodás kellett ahhoz, hogy egy tinilány elképesztő égési sérüléseket szenvedjen a nyaralása alatt. Fotóját figyelmeztetésképpen osztotta meg közösségi oldalán. Dr. LifeThinkstockAz agyműködésre is káros lehet az elektromos cigarettahttp://www.life.hu/drlife/20190731-az-agymukodesre-is-karos-lehet-az-elektromos-cigaretta.htmlAz elektronikus cigaretta kétségkívül káros az egészségre, és szabályozni kell a használatát – olvasható az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken közzétett jelentésében, amely egyben nem tanácsolja az e-cigarettát azoknak, akik le akarnak szokni a dohányzásról. Dr. Life--Bangó Marikának végre megszűntek a fájdalmaihttp://www.life.hu/drlife/20190731-bango-marikanak-vegre-megszuntek-a-fajdalmai.htmlBangó Marika sokáig szenvedett gerincsérve miatt, de végre megszűntek a fájdalmai. Dr. LifeOrigoIrtjuk a kövér porcsint, pedig számtalan dologra gyógyír lehethttp://www.life.hu/drlife/20190729-irtjuk-a-kover-porcsint-pedig-szamtalan-dologra-gyogyir-lehet.htmlSokszor egy egész kis házipatika lapul a kertünkben, pedig nem is tudunk róla. Íme a kövér porcsin, egy a sok ismeretlen gyógynövény közül, amelyet gazolás közben a szemétre dobunk. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.