Néhány ital, amit nem jó, ha a kánikulában fogyasztasz

Forrás: Shutterstock -
ital víz alkohol kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári melegben a legtöbb ember szívesen iszik jéghideg italokat, pedig jobb, ha nem tesszük. Mint ahogyan jobb, ha a kávét és az alkoholt is módjával fogyasztjuk. 

Kutatások szerint a jéghideg ital hat az agy szomjúságért felelős sejtjeire, így kevésbé érezzük a szomjúságot, tehát könnyebben kiszáradunk. A jéghideg italok mellett nem javasolt a túlzott koffeinfogyasztás sem, mivel ez elvonja a vizet a szervezettől. Ha kávézunk, nyáron különösen igyunk meg utána egy jó pohár vizet, ha pedig este borozni támad kedvünk, azt mértékkel tegyük, hiszen az alkohol is vizet von el a szervezettől. A legjobb, ha a laza fröccsöt részesítjük előnyben, így kevésbé kell tartanunk a kiszáradástól.

Forrás: Shutterstock

70 kilós lábbal élt a nő: életmentő műtétet hajtottak végre rajtahttp://www.life.hu/drlife/20190707-70-kilos-labbal-elt-a-no-jamila-coleman-eletmento-mutetet-hajtottak-vegre-rajta.htmlHosszú éveken keresztül nem tudott mozogni a 27 éves Jamila Coleman. Lába nyiroködéma miatt 70 kilót nyomott: és egyre súlyosabb lett az állapota. Végül életmentő műtét segített rajta, ma újra jár. Dr. LifeOrigoStevie Wonder bejelentette, hogy veseátültetésre készülhttp://www.life.hu/drlife/20190707-stevie-wonder-bejelentette-londoni-koncertjen-hogy-veseatultetesre-keszul.htmlStevie Wonder bejelentette szombat esti londoni koncertjén, hogy egy ideig nem fog fellépni, mert szeptemberben veseátültetésen esik át. Dr. Life--Egészségtelen, ha ventilátor mellett alszolhttp://www.life.hu/drlife/20190706-egeszsegtelen-ha-ventillator-mellett-alszol.htmlA kánikulában sokan bármit megtennének, hogy egy kicsit lehűtsék a szobájukat, és tudjanak aludni. Ha nincs légkondi, hadba fogható a ventilátor is: de nem mindegy, hogy hogyan használjuk. Dr. LifeThinkstockA legjobban a 0-s vércsoportot szeretik a szúnyogokhttp://www.life.hu/drlife/20190630-a-legjobban-0as-vercsoportot-szeretik-a-szunyogok.htmlVan, akit minden szúnyog azonnal megtalál, és akadnak olyan szerencsések is, akik a legnagyobb invázió közepette is megússzák néhány csípéssel. Vajon miért van ez így? Dr. Life--Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltételehttp://www.life.hu/drlife/20190615-heti-ket-ora-a-termeszetben-jo-egeszseg-elengedhetetlen-feltetele.htmlHeti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget, a jólétet, még úgy is, ha csak egyszerűen üldögél az ember, és élvezi a nyugalmat – vélik brit kutatók. A szabadidő parkokban, erdőkben vagy strandokon való eltöltésének fizikai és mentális hatásai jól ismertek, de ez az első olyan nagy kutatás, amely kiderítette, mennyi idő szükséges ezen hatások eléréséhez – olvasható a Phys.org tudományos ismeretterjesztő hírportálon. Dr. LifeFotó: Polyák Attila - OrigoRosszabbodott Pécsi Ildikó férjének, Szűcs Lajosnak az állapotahttp://www.life.hu/drlife/20190627-rosszabbodott-pecsi-ildiko-ferjenek-szucs-lajosnak-az-allapota.htmlAz olimpiai bajnok labdarúgó, Szűcs Lajos a Nemzeti Sportnak adott interjújában mondta el, hogy vastagbélrákot állapítottak meg nála és megműtötték. Az egykori sportoló az operációt követően gyorsan gyógyult, ám most felesége, Pécsi Ildikó arról számolt be, nagy a baj. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.