Egészségtelen, ha ventilátor mellett alszol

Forrás: Thinkstock -
ventillátor kánikula Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kánikulában sokan bármit megtennének, hogy egy kicsit lehűtsék a szobájukat, és tudjanak aludni. Ha nincs légkondi, hadba fogható a ventilátor is: de nem mindegy, hogy hogyan használjuk. 

A lakások, irodák hűtésére a legjobb megoldás a klíma, persze csak akkor, ha nem hűtjük túl vele a helyiséget, és rendszeresen takarítják is, mert amúgy komoly egészségi gondokat okozhat.

Ha nincs lehetőség beszerelni, enyhülést hozhat a ventilátor is, ha nem saját magunkra irányítjuk a levegőt. Különösen igaz ez az alvásidőre, amikor is a legjobb, ha kikapcsoljuk a ventilátort.

Hogy miért? Amikor alszunk, közelebb vagyunk a padlóhoz, ahonnan a ventilátor felkavarja a levegőt, így könnyebben szippantjuk be a polleneket és a port. Másrészt könnyen meg is fázhatunk, náthásak lehetünk, de kötőhártya-, illetve torokgyulladást is kaphatunk.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.