technológia testfelépítés jövő gerinc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek állítják, a technológia fejlődésével a testtartásunk is megváltozik. Megjósolták, hogyan fog az emberiség kinézni 2100-ra.

Szakemberek állítják, testalkatunkra is nagy hatással van a technológia fejlődése. Épp ezért nemrég létrehoztak egy olyan 3D-s grafikát, amely azt mutatja be, hogyan is fognak kinézni az emberek 2100-ra.

A Mindynek becézett alaknak igen görbe a háta a rengeteg üléstől, amit a számítógép előtt töltött, a nyaka pedig előre van hajolva a sok telefonnyomkodástól.

Mivel a nyak folyamatosan előrehajlik, nem lesz meg a gerincoszlop egyensúlya, és a nyaknak újabb izmokra lesz szüksége ahhoz, hogy megtartsa a fejet” – mondta el a Mirrornak Caleb Backe egészség- és wellness-szakértő.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

További változások fognak végbemenni az emberek testfelépítésében: a koponya megvastagszik, hogy megvédje az agyat az okostelefonokból érkező sugárzástól. Emellett az agyunk is kisebb lesz, az ülőmunka ugyanis csökkenti az agy kapacitását. A könyök is kissé kifelé fog fordulni, ahogyan az okostelefont a kezünkben tartjuk. Vastagodhat továbbá a szemhéj is, hogy megvédje a szemet a telefonokból érkező káros fénytől.

A sokkoló képet Mindyről ide kattintva nézheted meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.