Ezekre figyelj oda, ha napozni szeretnél

napozás leégés Nap Nyár uvb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig kétségeid voltak afelől, mennyi időt érdemes nyáron a napon tölteni, illetve mennyire fontos a naptej faktorszáma, akkor most eláruljuk!

Mennyi idegi érdemes napozni?

Minden embernek különböző típusú a bőre, ezért mindenkinek eltérő időre van szüksége ahhoz, hogy lebarnuljon. Van, aki néhány pillanat alatt leég, míg más több órát is kibír a napon anélkül, hogy baja lenne belőle. A legfontosabb, hogy kiismerjük a saját bőrünket, és ennek megfelelően napozzunk. A fehérebb bőrű emberek hajlamosabbak a leégésre, mert bőrük kevesebb melaninnal rendelkezik.

Fontos, hogy használjunk naptejet Forrás: Getty Images/(c) PeopleImages.com/Peopleimages.Com

Milyen faktorszámú naptejet használjunk?

A faktorszám tulajdonképpen nem befolyásolja, hogy milyen színünk lesz, leginkább csak azt jelzi, mennyi ideig maradhatunk a napon. A magasabb faktorszámú naptejjel tovább napozhatunk anélkül, hogy megégnénk.

Árnyékban is napozhatunk?

A szakemberek szerint ha hosszú ideig vagyunk árnyékban, akkor is leéghet a bőrünk. Az UVB-sugárzás ugyanis nem csak közvetlenül éri el a bőrünket – írja a The Sun.

Amputáltatni akarja a kezeit a faember-szindrómával küzdő bangladesi férfihttp://www.life.hu/drlife/20190626-amputaltatni-akarja-kezeit-a-faember-szindromaval-kuzdo-bangladesi-ferfi.htmlArra kérte orvosait a faember-szindrómával küzdő bangladesi férfi, hogy amputálják a végtagjait. Dr. Life--Így fogunk kinézni 2100-rahttp://www.life.hu/drlife/20190626-igy-fogunk-kinezni-2100ra.htmlSzakemberek állítják, a technológia fejlődésével a testtartásunk is megváltozik. Megjósolták, hogyan fog az emberiség kinézni 2100-ra. Dr. LifeOrigoAlvászavar? Ezt teheted ellenehttp://www.life.hu/drlife/20190524-alvaszavar-okai-es-kezelese.htmlBizonyára veled is előfordult már, hogy lefekvés után nem sikerült mély álomba szenderülnöd, vagy hogy az éjszaka közepén felébredtél, és csak nagy nehezen, többórányi forgolódás után tudtál visszaaludni. Ez bármikor bárkivel előfordulhat. Olvasd el alábbi tanácsainkat, és ha legközelebb is így jársz, próbáld ki őket te is! Dr. LifeOrigoMaradona reagált arra a pletykára, miszerint Alzheimer-kórban szenvedhttp://www.life.hu/drlife/20190624-maradona-reagalt-arra-a-pletykara-miszerint-alzheimerben-szenved.htmlDiego Maradona cáfolta azt a pletykát, miszerint Alzheimer-kórban szenved. Dr. Life--Testünk nem a 8, hanem a kétszer 4 órás alvást igényelnéhttp://www.life.hu/drlife/20190617-nem-is-kell-8-orat-aludnunk-johet-a-delutani-szundi.htmlIgyekszel betartani a napi 8 óra éjszakai alvást? Ne érezd magad rosszul, ha nehezen megy, vagy épp sokszor érzed úgy, hogy szundítanál egyet délután. Az alváskutató szerint ez teljesen normális. Dr. LifeOrigoKülönös tünetekkel jelentkezhet a nőknél a szívinfarktushttp://www.life.hu/drlife/20190620-kulonos-tunetekkel-jelentkezhet-a-noknel-a-szivinfarktus.htmlA nők esetében más tünetek jelentkeznek szívinfarktusnál, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk velük. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.