Testünk nem a 8, hanem a kétszer 4 órás alvást igényelné

Forrás: Shutterstock -
pihenés szundi délután alvás éjszaka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igyekszel betartani a napi 8 óra éjszakai alvást? Ne érezd magad rosszul, ha nehezen megy, vagy épp sokszor érzed úgy, hogy szundítanál egyet délután. Az alváskutató szerint ez teljesen normális. 

A 8 óra alvást nem feltétlen igényli az emberi szervezet – vallja dr. David Cunnington alváskutató. A Daily Mail cikke szerint a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás szlogen a munkások kizsákmányolása ellen jött létre.

A 3-4 órás alvást váltotta fel a 8 órás Forrás: Shutterstock

Cunnington szerint a testünk nem a 8 órás, hanem a 3-4 órás alvásra van beállítva. Régen teljesen természetes volt, hogy késő délután 3-4 órát szundítottak az emberek, majd csak hajnalban feküdtek le újra újabb 3-4 órára.

Ezt nehezen lehetne most kivitelezni, mindenesetre nem kell lelkiismeret-furdalást éreznünk, ha délután szundítanánk egyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.