Anyatejszivárgást tapasztalt egy osztrák nő a szeméremtájékán

Forrás: Dreamstime -
anyaság mellszövet szülés gyermek anyatej szemérem vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Második gyermekét hozta a világra egy osztrák édesanya. A szülés után éles fájdalmat tapasztalt a szeméremtájékon, kiderült, hogy teste ott is képes anyatejet kiválasztani.

Az Ausztriában élő 29 éves nő nemrégiben hozta világra második gyermekét. A szülés után éles fájdalmat érzett a szeméremtájékán, ezért orvoshoz fordult. Tályogra gyanakodtak, ám amikor fehér folyadék kezdett jönni a területből, kiderült, hogy itt is található mellszövet, ami anyatejet választ ki.

A Live Science cikke szerint nem olyan ritka, hogy a nőknél a mellen kívül is kialakuljon mellszövet. Körülbelül 1–5 százalékuknál felfedezhető ez az elváltozás, ám a leggyakoribb hely, ahol ez megtörténik, a hónalj. Az osztrák nő esetében két hét alatt csökkent a duzzanat és a fájdalom, és megszűntek a furcsa tünetek is.

A test más részén képződött mellszövetet általában műtéti úton eltávolítják – Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.