Szakemberek szerint nem jó, ha naponta egy tojásnál többet eszünk

Forrás: pexels.com -
koleszterin tojás kutatás étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértők szerint hosszú távon káros lehet, ha naponta egynél több tojást fogyasztunk.

A túlzott tojásfogyasztás szívelégtelenséghez vezethet – állapították meg amerikai kutatók. A szakemberek egy 30 éven keresztül tartó kutatást fejeztek be nemrég, és arra a következtetésre jutottak, hogy a felnőttek esetében naponta másfél nagyobb méretű tojás elfogyasztása 17 százalékkal növeli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Katherine Tucker professzor a The Sunnak elmondta, az egészséges táplálkozás szerves részét képezi a tojás, ugyanakkor érdemes ebben is mértéket tartani.

Mindenképp szeretném lebeszélni az embereket arról, hogy reggelente egy háromtojásos omlettet fogyasszanak. A táplálkozásnak alapvetően a mértékletességről és az egyensúlyról kell szólnia. A tojás, főként a sárgája, tele van koleszterinnel" – mondta, majd hozzátette, a magas koleszterinszint könnyen szívrohamot vagy stroke-ot okozhat.

A tojásfogyasztásban is mértéket kell tartani Forrás: pexels.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.