Tampon miatt amputálhatták Szvitacs Alexa asztaliteniszező végtagjait

2019.06.07. 09:40

Bal karját és az összes lábujját amputálni kellett Szvitacs Alexa asztaliteniszezőnek. Toxikussokk-szindrómával diagnosztizálták, amelyért a menstruációkor használt tampon lehetett a felelős. Most új célokat tűzött ki maga elé. 

Hat életmentő műtétet hajtottak végre Szvitacs Alexa asztaliteniszezőn tavaly augusztusban, akinek bal karját és az összes lábujját amputálni kellett. A sportolónál toxikussokk-szindrómát diagnosztizáltak, amelyet a menstruációkor használatos tampon okozhatott. 

„Most már magabiztosan kijelenthetjük, hogy nem zárható ki a tampon által okozott toxikussokk-szindróma. Az, hogy ez mennyire lesz igazoltan és egyértelműen bizonyított, még nem tudjuk” – mondta a Tényeknek dr. Biczó László, Szvitacs Alexa ügyvédje. Egy szakértői csapat és nemzetközi jogászok vizsgálták az ügyet, amelynek részleteit hamarosan nyilvánosságra hozzák. 

A sportolóért összefogtak a csapattársak, gyűjtést szerveznek, hogy speciális művégtagot kaphasson. Alexa jelenleg a csehországi Ostravában segédedző, célja, hogy paralimpiai bajnok legyen.

Az ügyvéd szerint a lány nem felelős a történtekért, a tampongyártó cég mellett pedig más is hibázhatott. Azt még nem tudni, hogy mennyi kártérítésre számíthat Alexa, de ez az ügy megváltoztathatja az elveszett végtagokért eddig megítélt kártérítések felső határát. 

 

Szvitacs Alexaasztaliteniszmenstruációamputációkartamponlábujjak