Íme a túlzott koffeinfogyasztás biztos jelei

kóla vérnyomás egészség kávé koffein szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádod a kávét, a kólát vagy más koffeintartalmú italt? Ügyelj rá, hogy mértékkel fogyaszd, mert komoly tüneteket is okozhat a koffeintúladagolás!

Egy nehéz munkanapon egymás után dobod be a legerősebb kávékat? Úgy gondolod, hogy neked nem árthat, sőt még jót is tesz? Igen, kis mennyiségben valóban jót tesz a kávé, ám ha túladagoljuk a koffeint, komoly fizikai tüneteket tapasztalhatunk.

Íme a legbiztosabb jelek arra, ha kicsit túlzásba vitted a koffeint:

  • heves szívdobogás
  • szédülés
  • émelység
  • hányinger
  • remegés
  • szívritmuszavar

Figyelj a tested jelzéseire, és oszd be okosan a napi koffeinmennyiséget!

Ügyeljünk a koffeinbevitelre! Forrás: Shutterstock
Szebeni István megbetegedett, segítséget kérhttp://www.life.hu/drlife/20190525-szebeni-istvan-megbetegedett-segitseget-ker.htmlLázasan fekszik az ágyban Szebeni István, a TV2 híradósa. Oldalának követőitől kér segítséget, hogyan kúrálja magát. Dr. LifeOrigoSzép lassan eltűnnek a csontjai ennek a fiatal lánynakhttp://www.life.hu/drlife/20190521-szep-lassan-eltunnek-a-csontjai-ennek-a-fiatal-lanynak.htmlKülönös betegséggel küzd a 14 éves Natalia. Szervezete szép lassan elvonja a csontjaiból a kalciumot, így egyre gyengébb a teste. Reméli, hogy még életében megtalálják erre a kórra a gyógymódot. Dr. Life--Galambost Lajos rosszul lett a tárgyaláson, bent tartották a kórházbanhttp://www.life.hu/drlife/20190525-galambost-lajost-rosszul-lett-a-targyalason-bent-tartottak-a-korhazban.htmlGalambos Lajos bírósági tárgyalását pénteken tartották volna közműlopás ügyében, ám a zenész rosszul lett a mosdóban. Kórházba kellett szállítani, ahonnan egyelőre még nem engedték ki. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoDaniel Craiget bokasérülése miatt meg kell operálnihttp://www.life.hu/drlife/20190525-daniel-craiget-bokaserulese-miatt-meg-kell-operalniz-uj-james-bond-film-forgatasan-serult-meg.htmlBokasérülése miatt meg kell operálni Daniel Craiget, aki az új James Bond-film forgatásán szenvedett balesetet. A producerek azonban megnyugtatták a rajongókat, hogy a sztár kényszerpihenője miatt a film bemutatása nem csúszik későbbre.Dr. Life--Kutatók bizonyították a helytelen étkezés és a rák kapcsolatáthttp://www.life.hu/drlife/20190524-kutatok-bizonyitottak-a-helytelen-etkezes-es-a-rak-kapcsolatat.htmlNem újdonság, hogy az elhízás és a rákos megbetegedések között van kapcsolat. Kutatók most azt is kimutatták, melyek azok az étkezési szokások, amelyek bizonyos rákfajtákat még nagyobb eséllyel idéznek elő. Dr. Life--Ezért hagy foltot a bugyidon a hüvelyváladékhttp://www.life.hu/drlife/20190524-ezert-hagy-foltot-a-bugyidon-a-huvelyvaladek.htmlSzakember árulta el, miért nem kell aggódni, ha a hüvelyváladék foltot hagy az alsóneműn. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.