Ezért hagy foltot a bugyidon a hüvelyváladék

Forrás: Shutterstock -
bugyi hüvely nemi szerv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakember árulta el, miért nem kell aggódni, ha a hüvelyváladék foltot hagy az alsóneműn.

Este zuhanyzás előtt levetkőzöl, és világos foltot látsz a bugyidon? Ne aggódj, ez természetes jelenség. A hüvely savas kémhatású, ezért hagy a hüvelyváladék nyomot az alsóneműdön. A savas kénhatás felel azért, hogy megóvja intim testrészedet a baktériumoktól, fertőzésektől.

A hüvely flóráját egyébként nagyon sok tényező befolyásolhatja, függ például életkortól, a hormonális változásoktól, sőt a szexuális élet gyakoriságától is.

A hüvelyváladék természetes jelenség Forrás: Shutterstock

A hüvelyváladék mennyisége nőhet ovuláció vagy terhesség alatt. Levegő hatására az oxidáció miatt a színe sárgássá válhat, ez is teljesen normális, nem kell miatta aggódni" – fejtette ki dr. Alex Eskander nőgyógyász a Metrónak.

A hüvelyváladék alapvetően változatos lehet, például színben, állagban, szagban és mennyiségben is. Érdemes azonban figyelni rá, abban az esetben ugyanis, ha erőteljesen eltér a megszokottól, vagy ha viszkető, esetleg égő érzés is társul hozzá, akkor jobb, ha orvoshoz fordulunk vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.