Hamarosan számos ibuproféntartalmú készítmény vényköteles lesz

Forrás: MTI/Varga György -
ibuprofén gyógyszer készítmény vényköteles recept orvos vény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több fájdalomcsillapító is vényköteles lesz a jövőben. Azt még egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely ibuproféntartalmú készítmények lesznek vénykötelesek, ahogyan azt sem, hogy ez eredményez-e tömeges felvásárlást. 

„Pillanatnyilag 57 készítmény tartalmazza ezt a hatóanyagot, és csupán tíz lesz biztosan vényköteles. Néhánynál a jogosult dönti el, kéri-e az átsorolást. Húsz-harminc készítmény biztosan vény nélküli marad. A változtatás csak a tablettákat érinti, a szirupok, szuszpenziók vény nélküliek maradnak, és a kombinációs készítmények is” – tájékoztatta a Világgazdaságot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mely készítmények lesznek vénykötelesek és azt sem, hogy pontosan mikor.

A lap szerint csak azok a készítmények lesznek receptre felírhatók, amelyeknél a biztonságos napi dózis nem haladja meg az 1200 milligramm ibuprofént, illetve a 600 milligramm dexibuprofént.

Több népszerű fájdalomcsillapító is vényköteles lehet a közeljövőben Forrás: MTI/Varga György

Marjai Tamás, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) szakmai igazgatója szerint jó lenne tudni, hogy mikortól lép életbe az új rendelet, hiszen a gyógyszertáraknak erre fel kell készülniük.

Tömeges felvásárlásra is lehet számítani, de az is lehet, hogy a korlátozás miatt csökken majd a kereslet.

Ezt jelenthetik a körmön megjelenő fehér foltokhttp://www.life.hu/drlife/20190520-ezt-jelenthetik-a-kormon-megjeleno-feher-foltok.htmlGyakran láthatjuk a körmön megjelenő fehér foltokat: ezeket jelenthetik. Dr. LifeOrigoKutatások bizonyították, hogy a brokkoli hatékony lehet a rák ellenhttp://www.life.hu/drlife/20190520-kutatasok-bizonyitottak-a-brokkoli-hatekony-lehet-rak-ellen.htmlSzakértők állítják, a brokkoli hatékony fegyver lehet a rák ellen. Dr. LifeOrigoCourtney Barnes modell szabadulna illegális fenékimplantátumátólhttp://www.life.hu/drlife/20190520-courtney-barnes-modell-szabadulna-illegalis-fenekimplantatumatol.htmlA nagy fenék volt Courtney Barnes modell álma, ennek érdekében illegálisan feltöltette a hátsóját. Most szabadulna az implantátumtól. Dr. Life--Feszültebb vagy a megszokottnál? A PMS állhat a háttérbenhttp://www.life.hu/drlife/20190516-a-feszultseg-okai-lehetnek-pms-menzesz-depresszio-pajzsmirigy-stressz.htmlAnnak, ha feszültebb vagy az átlagosnál, számos oka lehet. Érdemes viszonylag gyorsan rájönni, mi állhat a háttérben, hiszen csakis akkor tudunk kiutat találni ebből a kellemetlen helyzetből, ha pontosan ismerjük a kiváltó okokat. Lássuk a leggyakoribbakat! Dr. LifeOrigoA pajzsmirigybetegeknek segíthet az MTA világító egerehttp://www.life.hu/drlife/20190520-a-pajzsmirigybetegeknek-segithet-az-mta-vilagito-egere.htmlMegkapta a magyar és európai uniós szabadalmat az a különleges egértörzs, amelyet az MTA Kísérleti Orvostudományi Intézetében hoztak létre a Nemzeti Agykutatási Program támogatásával. Az egér sejtjei világítanak, ha a pajzsmirigyhormonok hatni kezdenek az állat szervezetében. Dr. Life--Mel B kórházba került: elvesztette a látását a jobb szemérehttp://www.life.hu/drlife/20190520-mel-b-korhazba-kerult-elvesztette-latasat-a-jobb-szemere.htmlMelanie Brown, vagyis Mel B kórházba került, miután a jobb szemére teljesen elvesztette a látását. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.