Kutatások bizonyították, hogy a brokkoli hatékony lehet a rák ellen

Forrás: Shutterstock -
kutatás brokkoli rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértők állítják, a brokkoli hatékony fegyver lehet a rák ellen.

A brokkoli, a kelbimbó és a karfiol olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek hatékonyak lehetnek a rák ellen folytatott küzdelemben – számolt be róla a The Sun. Mint írják, állatokon végzett kísérletek során bebizonyosodott, hogy a brokkoliban lévő kémiai anyagokat hozzáadva a rákos génhez, csökkenthető a daganatok növekedése.

"Ez egy nagyon fontos lépcsőfok lehet a rákkutatásban" – mondta a kutatás vezetője, dr. Pier Paolo Pandolfi.

Ezért érdemes brokkolit fogyasztani Forrás: Shutterstock

Sajnos ez még mindig nem azt jelenti, hogy ez a zöldség biztosan megvéd bennünket a ráktól, ugyanis a kutatók kiszámolták, brokkoliból csaknem napi 3 kilónyit kellene nyersen elfogyasztanunk ahhoz, hogy érezzük a rákellenes hatását. Ugyanakkor ez a kutatási eredmény mindenképp jó, és talán közelebb jutnak a szakemberek ahhoz, hogy megtalálják a rák ellenszerét.

Feszültebb vagy a megszokottnál? A PMS állhat a háttérbenhttp://www.life.hu/drlife/20190516-a-feszultseg-okai-lehetnek-pms-menzesz-depresszio-pajzsmirigy-stressz.htmlAnnak, ha feszültebb vagy az átlagosnál, számos oka lehet. Érdemes viszonylag gyorsan rájönni, mi állhat a háttérben, hiszen csakis akkor tudunk kiutat találni ebből a kellemetlen helyzetből, ha pontosan ismerjük a kiváltó okokat. Lássuk a leggyakoribbakat! Dr. LifeOrigoA pajzsmirigybetegeknek segíthet az MTA világító egerehttp://www.life.hu/drlife/20190520-a-pajzsmirigybetegeknek-segithet-az-mta-vilagito-egere.htmlMegkapta a magyar és európai uniós szabadalmat az a különleges egértörzs, amelyet az MTA Kísérleti Orvostudományi Intézetében hoztak létre a Nemzeti Agykutatási Program támogatásával. Az egér sejtjei világítanak, ha a pajzsmirigyhormonok hatni kezdenek az állat szervezetében. Dr. Life--Mel B kórházba került: elvesztette a látását a jobb szemérehttp://www.life.hu/drlife/20190520-mel-b-korhazba-kerult-elvesztette-latasat-a-jobb-szemere.htmlMelanie Brown, vagyis Mel B kórházba került, miután a jobb szemére teljesen elvesztette a látását. Dr. Life--Szakértők azt ajánlják, ne mossuk meg az arcunkat zuhanyzás közbenhttp://www.life.hu/drlife/20190517-szakertok-azt-ajanljak-ne-mossuk-meg-az-arcunkat-zuhanyzas-kozben.htmlSzakemberek szerint nem ajánlott megmosni az arcunkat zuhanyzás közben. Dr. LifeOrigoDemjén Ferenc elhagyhatta az intenzív osztálythttp://www.life.hu/drlife/20190516-demjen-ferenc-elhagyhatta-az-intenziv-osztalyt.htmlJó hír érkezett: Demjén Ferenc végre elhagyhatta az intenzív osztályt. Dr. LifeFotó: Hirling Bálint - OrigoA rák egy ritka fajtája eltorzította, majd megölte Tambudzai Makinzi szépségkirálynőthttp://www.life.hu/drlife/20190515-a-rak-egy-ritka-fajtaja-eltorzitotta-majd-megolte-tambudzai-makinzi-szepsegkiralynot.htmlTambudzai Makinzi szépségkirálynő volt, modellként dolgozott, egészen addig, amíg a rák egy ritka fajtája meg nem támadta a testét. Az arca teljesen eltorzult, egyetlen orvos vállalkozott csupán arra, hogy megműtse. Bár az operáció sikeres volt, a betegség visszatért. Tambu a róla készült dokumentumfilm elkészülte után 12 hónappal elhunyt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.