Bizonyították: tényleg hizlal a diétás kóla

Forrás: BSIP/B. BOISSONNET / BSIP/B. Boissonnet -
diéta kutatás kóla kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók kiderítették, hogy még a diétás kóla is hizlal.

A kóla szerelmesei, ha épp szeretnének megszabadulni a pluszkilóiktól, gyakran veszik le a boltok polcairól az ital diétásnak mondott változatát. Egy friss kutatás azonban bebizonyította, ez is ugyanúgy hizlalhat.

A Daily Mail azt írja, a Washington Egyetem szakemberei nemrég megvizsgálták 7 ezer gyermek étrendjét, és arra a következtetésre jutottak, hogy csak azok visznek be a szervezetükbe megfelelő mennyiségű kalóriát, akik vizet isznak. Valójában nem is a diétásnak mondott italokkal van a probléma, hanem azzal, hogy az így keletkezett kalóriahiányt máshonnan pótolják: többet esznek vagy isznak. A kutatás során a kutatók megállapították, hogy azok a fiatalok, akik diétás italokat ittak, naponta közel 200 kalóriával többet vittek be a szervezetükbe, mint mások.

Épp ezért a kutatók azt javasolják, ha mindenképp fogyni szeretnénk, akkor folyadékként csak vizet igyunk.

A diétás italok is hizlalhatnak Forrás: BSIP/B. BOISSONNET / BSIP/B. Boissonnet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.