Új kullancsfaj jelent meg hazánkban

Forrás: commons.wikimedia.org -
orvos kullancs kirándulás sakál fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új kullancsfaj jelent meg Magyarországon és egyelőre nem tudni, mennyire veszélyes az emberre.

Új kullancsfaj jelent meg hazánkban: az évtizedek után újra megtelepedett aranysakálok hurcolták be a parazitát, a rókakullancsok egyik alfaját – számolt be róla a Blikk. Egyelőre nem tudni, mennyire veszélyes az emberre.

Egyelőre nem sokat tudunk, ezért sürgősen el kellene kezdeni a teszteket. Az alaposan kutatott többi kullancsfajtáról viszont annál több információnk van: például hogy az emberen élősködő fajták nagy része hordoz valamilyen kórokozót, 94 százalékuk Lyme-kórt. Ez tulajdonképpen nem egyféle betegség, hanem 6 bacilus, ami 300-féle betegséget imitál. Épp ezért nehéz felismerni” – magyarázta Kapiller Zoltán, a Kullancsszövetség vezetője a lapnak.

Csak óvatosan a kullancsokkal Forrás: commons.wikimedia.org

A kullancs csípését ugyanakkor nagyon komolyan kell venni, mert végzetes szívmellhártya- vagy agyvelőgyulladást is átadhat a rovar. A szakértő szerint ajánlott a strandon, az erdőben, a parkban egy-másfél óránként megvizsgálni magunkat. Amennyiben kullancsot találtunk a testünkön, azt minél előbb el kell távolítani.

Részegen kihányta garatdaganatát egy férfi, ijedtségében meg is ettehttp://www.life.hu/drlife/20190514-reszegen-kihanyta-garatdaganatat-egy-ferfi-ijedtsegeben-meg-is-ette.htmlNehéz elhinni, de egy férfi olyan hevesen öklendezett az alkoholtól, hogy kihányta a garatdaganatát. Ez annyira megijesztette, hogy megette. Dr. Life--Nyolc típusa létezik a mellbimbónakhttp://www.life.hu/drlife/20190513-nyolc-tipusu-mellbimbo-letezik.htmlSzakértők megállapították, hogy összesen nyolcféle mellbimbótípus létezik. Nézzük, melyek ezek! Dr. LifeOrigoRábaközi Andrea mellkisebbítő műtétjéről vallotthttp://www.life.hu/drlife/20190513-rabakozi-andrea-mellkisebbito-mutetjerol-vallott.htmlRábaközi Andreát dús keblekkel áldotta meg a sors, de számára ez inkább teher volt. Ezért feküdt kés alá, és végeztetett kisebbítő műtétet. Dr. Life--A PMS néha rosszabb, mint maga a menzesz? Ezt teheted ellene!http://www.life.hu/drlife/20190513-a-pms-tunetei-kezelese.htmlA PMS, azaz a premenstruációs szindróma a legtöbb nő életét megkeseríti. Eláruljuk, pontosan mit jelent, és megtudhatod azt is, hogy mit tehetsz ellene. Dr. LifeOrigoMeat Loaf elesett a színpadon, súlyosan megsérülthttp://www.life.hu/drlife/20190510-meat-loaf-elesett-a-szinpadon-sulyosan-megserult.htmlKözönségtalálkozóra érkezett Meat Loaf, ám egy kábelben megbotlott, elesett, és eltörte a kulcscsontját. Dr. Life--Demjén Ferenc felébredt az altatásbólhttp://www.life.hu/drlife/20190509-demjen-ferenc-felebredt-az-altatasbol.htmlDemjén Ferenc agyérgörcs miatt került kórházba, az orvosok pedig altatásban tartották a gyors gyógyulás érdekében. A zenész menedzsmentje most közölte, hogy felébredt az énekes. Dr. LifeFotó: Hirling Bálint - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.