5 élelmiszer, ami jót tesz a szívednek

Forrás: Thinkstock -
alma élelmiszer hal egészség áfonya kávé mandula szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az American College of Cardiology kutatói 60 tanulmányt vizsgáltak át, hogy megtalálják a szívünk működésére legjobb hatással lévő élelmiszereket. 

Íme, az ötösfogat, amelyekkel egészen biztosan jót eszünk magunkkal – írja a tanulmány nyomán a Menshealth.

Mandula

A mandula csökkenti a koleszterinszintet, telített zsírok vannak benne, ráadásul E-vitamint is tartalmaz, ami javítja az immunrendszer működését.

Forrás: Thinkstock

Alma

Igaz a mondás: „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja”. Hogy miért? A napi egy alma 8%-kal csökkenti a koleszterinszintet.

Áfonya

Az áfonyákban található antioxidáns stimulálhatja a májsejteket a zsír és a koleszterin jobb lebontása érdekében. A fekete áfonya is tele van antocianinnak nevezett flavonoidokkal, amelyek csökkenthetik a vérnyomást és rugalmasabbá teszik az ereket, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Hal

Egy új tanulmány azt bizonyította, hogy az ómega-3 zsírsavak csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Forrás: Pixabay

Kávé

A kutatók megállapították, hogy a kávéfogyasztás csökkenti a halálozási kockázatot és a magas vérnyomást. Természetesen kedvenc reggeli italunk cukorral és tejszínnel már nem olyan egészséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.