Bőr nélkül jött a világra a texasi csecsemő - Ritka betegségben szenved

Forrás: Paul Joseph Brown/AP -
betegség bőr probléma Texas csecsemő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
37 hetesen látta meg a napvilágot a texasi Ja'bari Grey. A csecsemőt négy hónap alatt kétszer kellett újraéleszteni. Ritka betegségben szenved: bőr nélkül született. 

Csupán a fején és a lábain van bőr a január elsején született Ja'bari Greynek. A csecsemőt négy hónap alatt kétszer kellett újraéleszteni – írja a Bors. Ritka betegségben szenved, az orvosok is értetlenül állnak a történtek előtt.

25 éves édesanyján sürgősségi császármetszést hajtottak végre, amikor látták, hogy a kicsi súlya nem gyarapodik, és a szívverése is lassul. A baba most lélegeztetőgépen van, és csövön keresztül táplálják. Az anyja még csak egyszer foghatta a kezében, akkor is orvosi köpenyen és kesztyűn keresztül. Jelenleg 3,6 kilogrammot nyom.

Az orvosok mindent megtesznek, hogy megmentsék (Képünk illusztráció) Forrás: Paul Joseph Brown/AP

Egy Houstonból érkezett specialista szerint a gyermek Epidermolysis bullosában szenved. Az ilyen gyermekeket pillangóknak is nevezik, hiszen a testük olyan érzékeny, mint a pillangó szárnya. Erre a betegségre nincs gyógymód.

A szülők a GoFoundMe oldalon gyűjtenek adományokat a kórházi kezelésekre és a járulékot költségekre. A babát két nagyobb testvére is várja haza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.