5 tevékenység, ami után azonnal moss kezet

Forrás: Thinkstock -
betegség kézmosás baktérium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eláruljuk, mi az az 5 mindennapos tevékenység, ami után minden esetben kötelező kezet mosni, ha nem akarsz megbetegedni.

Bevásárlás után

A bevásárlókocsit, illetve a -kosarat naponta rengetegen megfogják, így helyesen teszed, ha a boltból hazaérve azonnal kezet mosol. A Cheatsheet azt írja, több százezer baktérium telepszik meg ezeken, amelyek között akad a súlyos problémákat okozó E-coli is.

ATM használata után

Talán mondanunk sem kell, az automaták nyomógombjain vagy érintőképernyőjén mennyi baktérium telepszik meg. Sokak szerint ezek legalább annyira piszkosak, mint a nyilvános vécék. Hogy elkerüld a hasmenést és egyéb fertőzéseket, jobb, ha azonnal kezet mosol utána.

Moss gyakran kezet, ha nem akarsz megbetegedni Forrás: Thinkstock

Repülés után

Sokan nem is gondolnák, de a repülőgép is tele van kórokozókkal. Legyen szó a karfáról, a párnáról vagy a mosdóról, mindegyik dúskál a baktériumokban. Bár a zárt légtér miatt a levegő sem túl egészséges a fedélzeten – és ez ellen sajnos nem sok mindent tudsz tenni –, leszállás után mindenképpen moss kezet.

Kézfogás után

Baráti gesztus is lehet a kézfogás, ugyanakkor általa rengeteg kórokozót összeszedhetünk. A téli időszak során megfázást vagy influenzát is sokkal könnyebben elkaphatunk, ha gyakran rázunk kezet emberekkel.

Tömegközlekedési eszköz használata után

Nem meglepő, hogy a tömegközlekedési eszközökön naponta rengetegen megfordulnak, ezáltal lehetőséget adnak a baktériumok elterjedésének. Kapaszkodni buszon és villamoson egyaránt ajánlott, ezért ha hazaértél, feltétlenül moss kezet.

Egy erős nő, aki újraépítette az életét a stroke utánhttp://www.life.hu/drlife/20190411-egy-eros-no-aki-ujraepitette-eletet-a-stroke-utan.htmlEgy váratlan, életveszélyes betegség szét tudja törni az ember életét. Megváltozik a test, megváltoznak a hétköznapok, ami korábban egyszerűnek tűnt, most lehetetlen feladatot jelent. Vannak azonban, akiket egy ilyen trauma ébreszt rá, hogy az életért, a korábbi, sőt jobb életért érdemes küzdeni. Ismerd meg a Richter Főnix Közösség új tagját, Keresztesné Sándor Katalint. Dr. LifeOrigoEzek a jelei annak, ha túl sok a szervezetedben a cukorhttp://www.life.hu/drlife/20190412-ezek-a-jelei-annak-ha-tul-sok-a-szerevezetedben-a-cukor.htmlA cukrokat tartja az egyik legnagyobb ellenségnek J. J. Virgin fitneszedző: elárulta, mik a jelei annak, ha túl sokat vittünk be a szervezetünkbe. Dr. LifeOrigo13 évvel ezelőtt győzte le a rákot Karda Beahttp://www.life.hu/drlife/20190412-13-evvel-ezelott-gyozte-le-a-rakot-karda-bea.htmlRosszindulatú daganattal diagnosztizálták Karda Beát 13 évvel ezelőtt. Legyőzte a gyilkos kórt, szeretné, ha minél többen járnának szűrővizsgálatokra. Dr. Life--Thaiföldön betegedett meg Debreczeni Zitahttp://www.life.hu/drlife/20190413-thaifoldon-betegedett-meg-debreczeni-zita.htmlThaiföldre utazott pihenni Debreczeni Zita és férje, Gianni. A nyaralást azonban nem tudják élvezni, Zita ugyanis beteg lett. Dr. LifeOrigoIlyen az élete a 17 éves Tourette-szindrómás Trevornakhttp://www.life.hu/drlife/20190412-ilyen-az-elete-a-17-eves-tourette-szindromas-trevornak.htmlSúlyos Tourette-szindrómában szenved Trevor, ami miatt a járás is nehezére esik. Dr. LifeOrigoElmarad Für Anikó felolvasóestje: kórházba került a színésznőhttp://www.life.hu/drlife/20190411-elmarad-fur-aniko-felolvasoestje-korhazba-kerult-a-szineszno.htmlElmarad Für Anikó szegedi felolvasóestje, a színésznő ugyanis kórházba került. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.