Ezek a jelei annak, ha túl sok a szervezetedben a cukor

Forrás: Shutterstock -
Édesítő cukor egészség Jelek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cukrokat tartja az egyik legnagyobb ellenségnek J. J. Virgin fitneszedző: elárulta, mik a jelei annak, ha túl sokat vittünk be a szervezetünkbe. 

A cukorbetegség egyre többeket érint, ami kétségtelenül összefüggésben van az életmóddal és a táplálkozással. Ahhoz, hogy elkerüljük, szükség van rendszeres testmozgásra és a megfelelő ételek bevitelére. Természetesen így is csak a kockázatot csökkenthetjük, de mindenképpen fontos odafigyelnünk arra, hogy mit viszünk be a testünkbe.

A cukor sok feldolgozott élelmiszerben ott van Forrás: Shutterstock

J. J. Virgin fitneszedző a cukrok és az édesítőszerek kerülését ajánlja, könyvében pedig olyan tanácsokkal látja el a fogyasztókat, amik állítása szerint hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszan megőrizzék testük egészségét – írja a Blikk Rúzs. Szerinte a legfontosabb, hogy kerüljük a cukrot és az egészségesebbnek beállított édesítőszereket is: vigyáznunk kell, mert rengeteg feldolgozott élelmiszerbe kerül valamelyikből, ezért minden címkét el kell olvasni.

Azt is elárulta, mik a jelei annak, ha a testünk túltelítődött cukorral: haspuffadás, gázképződés, ízületi fájdalmak, fejfájás, levertség, fáradtság, elhízás és édességfüggőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.