Ezzel az alacsony kalóriatartalmú diétával visszafordíthatóvá válhat a 2-es típusú diabétesz

Forrás: Shutterstock -
diéta kutatás kalóriatartalom cukorbetegség diabétesz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alacsony kalóriatartalmú diéta segíthet visszafordítani a 2-es típusú cukorbetegséget – derült ki egy friss kutatásból.

Érdekes vizsgálatnak vetettek alá 2-es típusú cukorbetegséggel küzdő embereket a kutatók. Megkérték őket, hogy 3-5 hónapon keresztül folytassanak kalóriaszegény diétát. Ez egészen pontosan egy léböjtkúra volt, ami azt jelentette, hogy naponta négy alkalommal kellett turmixot vagy levest fogyasztaniuk, így maximum 850 kalóriát vettek magukhoz minden egyes nap.

A kutatók ezután arra a következtetésre jutottak, hogy a résztvevők rengeteget fogytak, és emellett 46 százalékuknál csökkent a vércukorszint, egy év múlva pedig az is kiderült, hogy 36 százalékuknak teljesen sikerült megszabadulniuk a betegségtől – számolt be az eredményről a Daily Mail.

Diétával gyógyítható lehet a diabétesz Forrás: Shutterstock
Orális szex után kapott allergiás sokkot a spanyol nőhttp://www.life.hu/drlife/20190313-oralis-szex-utan-kapott-allergias-sokkot-a-spanyol-no.htmlSúlyos allergiás rohamot kapott a nő, miután kielégítette a partnerét orálisan: ez okozta. Dr. LifeOrigoVégstádiumú rákja van a Jeopardy! műsorvezetőjének, Alex Trebeknekhttp://www.life.hu/drlife/20190313-vegstadiumu-rakja-van-a-jeopardy-musorvezetojenek-alex-trebeknek.htmlA kanadai születésű amerikai műsorvezető, a Jeopardy! házigazdája a műsor YouTube-csatornáján jelentette be, hogy végstádiumú rákkal küzd. Dr. LifeOrigoGörög Zita sárga arccal rótta az utcákat egy kezelés utánhttp://www.life.hu/drlife/20190312-gorog-zita-sarga-arccal-rotta-az-utcakat-egy-kezeles-utan.htmlBár már Görög Zita visszavonult a modellkedéstől, még mindig figyel arra, hogy ápolja a szépségét. A háromgyermekes édesanya most egy hámlasztásos kezelésen vett részt. Ennek következtében sárga arccal kellett autóba ülnie. Dr. Life--Halász Judit megküzdött a mellrákkal, amit egy májbetegség követetthttp://www.life.hu/drlife/20190312-halasz-judit-megkuzdott-a-mellrakkal-melyet-egy-majbetegseg-kovetett.htmlSokáig nem beszélt róla, de ma már a kamerák előtt is elmondja Halász Judit: megküzdött a mellrákkal. Ezt egy májbetegség követte, melyet szintén sikerült átvészelnie. Most gyógyulásáról mesélt. Dr. Life--Selma Blair színésznő elmondta, mikor érezte először a szklerózis multiplex tüneteithttp://www.life.hu/drlife/20190308-selma-blair-szineszno-elmondta-mikor-erezte-eloszor-a-szklerozis-multiplex-tuneteit.htmlTöbbször beszélt már betegségéről Selma Blair színésznő, aki szklerózis multiplexszel küzd. Most Instagram-oldalán elmondta, mikor érezte először, hogy valami nincs rendben az egészségével. Dr. Life--Kiműtötték Iszak Eszti bölcsességfogaithttp://www.life.hu/drlife/20190304-kimutottek-iszak-eszti-bolcsessegfogait.htmlMegszabadult a bölcsességfogaitól Iszak Eszti, aki évek óta szenved már a fájdalomtól. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.