Tóth Róbert kajakos megkapta az első kezelését Houstonban

Forrás: Instagram -
adomány Csongrád megye Amerikai Egyesült Államok gyűjtés Tóth Róbert Houston rák kajakos gyógyulás kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Amerikai Egyesült Államokban, Houstonban kapott esélyt a gyógyulásra Tóth Róbert kajakos. Kiutazásukkor kiderült: a gyógyszert valóban ingyen kapják, de a kórházi ellátásra nem elég a pénzük. Gyűjtés indult, most megkaphatta az első kezelést.

Gyógyíthatatlan rákkal diagnosztizálták a Csongrád megyei kajakost, Tóth Róbertet. Ám az Amerikai Egyesült Államokban, Houstonban bekerült egy olyan programba, ahol reményt kap a gyógyulásra. A fiatal sportoló feleségével, Reményi Diánával utazott el, ám megkérkezésükkor kiderült: a gyógyszert valóban ingyen kapja, de a kórházi ellátásra nincs elég pénzük, hiszen előre kell kifizetni.

Gyűjtés indult a sportoló kezelésére, most pedig elegendő pénz gyűlt össze ahhoz, hogy megkaphassa az első kezelést. A Kolonics Alapítvány segítségével 18 ezer dollárt, a Gofoundme-n közzétett gyűjtésnek köszönhetően pedig 20 ezer dollárt kaptak. Utóbbihoz várhatóan ezen a héten jutnak hozzá. Így csütörtökön megkezdték a kezelést, ám arról egyelőre nem tudnak semmit, hogy a pénzük meddig fedezi a költségeket. A Délmagyarországnak Tóth Róbert felesége mesélt a helyzetükről.

Tóth Róbert az egyik kezelésen Forrás: Instagram

Ettől kezdve keddenként kapja majd az infúziót, ami egy óra alatt kerül be a szervezetébe. „Ezt követően hét órán keresztül megfigyelték, óránként vért vettek tőle, hogy az adatokat megküldjék a gyógyszercégnek. Másnap nem volt túl jól, de így is be kellett mennünk vérvételre, sőt készítettek egy MR-vizsgálatot is, aminél a kontrasztanyag újabb terhelés volt a szervezetének. Mindezeknek köszönhetően Robi gyakorlatilag átaludta a hétvégét” – mesélte a lapnak Reményi Diána. Elmondta: vannak jobb napjai a sportolónak, amikor edzenek is együtt, de rosszabbak is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.