Megvakult a magyar zenész, Demeter György

Forrás: Bulldózer Együttes/Facebook -
Bulldózer zenekar Vakság látás Demeter György
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű magyar zenész, Demeter György évek óta küzd a szembetegségével, ami tavaly annyira elhatalmasodott rajta, hogy már a műtét sem menthette meg a szeme világát.

Demeter György negyven éve van a pályán, jelenleg többek között Demjén Rózsi vokalistájaként áll színpadra, de folyamatosan koncertezik saját zenekarával, a Bulldózerrel is. A zenész hat éve küzd a szembetegségével, mára elvesztette a látását is.

Forrás: Bulldózer Együttes/Facebook

"Hat éve kezdett romlani a látásom, ami elsősorban a bal szememet érintette. Egy rosszul sikerült műtét után el is vesztettem a látásomat a bal oldalon. Az igazság az, hogy az állapotom kialakulásában nagy szerep jutott a vérzékenységemnek és a cukorbetegségemnek is, amivel tíz éve kezelnek folyamatosan. Végül szeptemberben egy szokásos kontrollvizsgálat során derült ki, hogy baj van a jobb szememmel is. Megpróbálták ugyan operációval rendbe hozni, de nem sikerült, így hetek alatt teljesen elvesztettem a szemem világát" – nyilatkozta a Ripostnak Demeter György, aki bízik abban, hogy az állapota javulni fog.

"Januárban egy vakcinát kaptam, ami javított a helyzeten, és az orvosok szerint részlegesen újra fogok látni hamarosan, tehát van rá esély, hogy elkerülhetem a fehér botot" – mondta a zenész, akiben a hivatása tartja a lelket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.