Megérkezett Budapestre a bangladesi sziámi ikerpár, akiket magyar orvosok választanak szét

Forrás: NORTHFOTO/Rehman Asad / Barcroft Media/Rehman Asad / Barcroft Images -
szétválasztás műtét orvos sziámi ikerpár Semmelweis Egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megérkezett Budapestre az a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár, akiknek szétválasztására egy magyar orvoscsapat vállalkozott.

Tavaly tavasszal írtunk arról, hogy a világon egyedül egy magyar orvoscsapat vállalkozott arra, hogy szétválassza a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket, Rabiát és Rukiyát. A műtétsorozat igen bonyolult, első lépésben a gyermekek agyát összekötő ereket választották szét.

Folytatódhat a műtétsorozat, amely során szétválasztják Rabiát és Rukiyát Forrás: NORTHFOTO/Rehman Asad / Barcroft Media/Rehman Asad / Barcroft Images

A Hirado.hu most azt írja, a kétéves kislányok megérkeztek Budapestre, hogy a Semmelweis Egyetem klinikáin elvégezzék a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat, a speciális plasztikai sebészeti műtétet és a szövettágítók beültetését.

A nagyműtétre, az agy és a koponya végleges szétválasztására egy későbbi időpontban kerül majd sor. Ezt Csókay András idegsebész fogja irányítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.