Ilyen az élet migrénnel: több, mint egyszerű fejfájás

Forrás: Thinkstock -
migrén
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A virtuális valóságnak köszönhetően egészségesek is megtapasztalhatják, milyen egy migrénes roham, és azt is, hogy egyáltalán nem csak a fejfájásból áll. 

Bár sok embert érint, a többség azt hiszi, ez csupán egy kínzó fejfájástípus, és nem is hallottak még azokról a tünetekről, amelyek ezzel járnak. A virtuális valóságnak és a világ első migrénszimulátorának köszönhetően most néhány önként jelentkező megtapasztalhatta, mivel kell megküzdeniük az érintetteknek egy migrénes roham kellős közepén - írja a Huffington Post.

Forrás: Thinkstock

A kísérlethez használt VR-szemüveg a tünetek közül csak néhányat tudott reprodukálni – így a cső- és auralátást, a lebegő foltokat és a fényérzékenységet –, de így is ijesztő volt, amit átéltek a jelentkezők, amire aztán így reagáltak:

Sajnálom, hogy valaha kételkedtem a fájdalmad erősségében!

Te jó ég! Fogalmam sincs, hogy tudsz ilyenkor egyáltalán létezni!

Bárcsak én szenvedhetnék helyetted, ez rettenetes!

A rohamok egyébként minden embernél máshogy jelentkeznek, a leggyakoribb tünetek pedig a fájdalom mellett a látászavar, a szédülés, a hányinger és az extrém fény-, hang- és érintésérzékenység.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.